2010 January

Pasirodys naujas Caribou albumas

Kanadoje nepaprastai gerai vertinamas atlikėjas Caribou(arba Dan Snaith) paskelbė gegužės mėnesį paskelbsiąs naują albumą, plokštelės “Andorra” tęsinį. Naujas darbas vadinsis “Swim” ir kol kas platinamas tik jo pirmasis singlas “Odessa”.

Thom Yorke – kartu ir su Madlibu, ir su Peteriu Gabrieliu

Radiohead vokalistas iki galo taip ir nepabaigė su prodiuseriais Madlibu ir reperi Doomu pradėto kūrinio, tačiau jau greitai turėtų pasirodyti šios dainos miksai. Grupė taip paskelbė apie ketinimus sudalyvauti Peterio Gabrielio koverių mainų projekte, kuriame atlikėjas tiek kuria savąją kitos […]

Biosphere – visiems ir ne kiekvienam

Norvegų kompozitorius Biosphere (arba Geir Jenssen) kartu su leiblu Touch fanams parengė siurprizą – pasibastęs keliad dienas aplink Tromso miesto fjordus, ir įrašęs keistų garsų, atlikėjas sumontavo kūrinį “Outside By The Fjord”, kuris bus išleistas tikITunes Video File arba m4v […]

Charlotte Gainsbourg – IRM (Because Music, 2009)

Nenoriu jungtis prie labai negerų išvadų išvaduotojų ir teigti, kad albumą dainuojančiai aktorei išleisti vos sukrėtus pasaulį savo (apsi)pjaustymais Lars Von Trier’o Antichrist yra lengvas ir greitas kelias į sėkmingesnius pardavimus.

The Knife opera jūsų ausims jau čia

“Ar gyvenimas turi garsą? Ar įmanoma evoliuciją išreikšti muzika? Kai klausaisi The Knife operos „Tomorrow in a Year“, tai tampa aišku. Tai meninė evoliucijos interpretacija ir garsinis jos pjūvis. Šis kūrinys įrodo, kad gyvenimas neskamba kaip rami dieviška harmonija, turinti aiškią hierarchiją, bet yra nuolat besikeičiančių ir besiplepiančių garsų virtinė, lėta ritmų ir balsų jacuzzi, gyvybės instrumentai kovoja dėl išlikimo, mutuoja ir prisitaiko.”- Teigia Ralf Christensen, kurio pilną operos pristatymą galite perskaityti įrašų kompanijos Rabid Records svetainėje.