Ispanijos festivalis “Primavera Sound” papildė programą

Sena patarlė sako ratus ruošti žiemą, tad ją savaip perfrazavus galime rekomenduoti festivalio planus sudarinėti jau dabar. Pirmas pasiūlymas – tai tris paras – nuo gegužės 27 iki 29 d. – Barselonoje vykstantis muzikos festivalis “Primavera Sound”.

Renginio organizatoriai neseniai patvirtino krūvą senų gerų grupių, tarp kurių: nuo 1980-uosius menančių postpankų Liquid Liquid iš Niujorko ir kultinės 1978-ųjų pop grupės iš Naujosios Zelandijos The Clean iki 1990-ųjų Amerikos pogrindžio klasikų Shellac ir postrokerių su fanko užuominomis Ui bei amerikiečių eksperimentinio indie roko kolektyvo Polvo. Ir tai tik keletas iš koto verčiančių atlikėjų.

Festivalyje netrūks ir pastaraisiais metais daug teigiamos kritikos susilaukusių atlikėjų kaip solinis grupės Atlas Sound nario Bradford Cox projektas, indie roko duetas No Age, poprokeriai Spoon, garso apokaliptikai iš Los Anželo Health, gausių aplodismentų iš Ore.lt redakcijos gavęs elektronikos duetas Fuck Buttons ir eksperimentinio crossover niujorkiečiai Yeasayer.

Kaip ir anksčiau, taip ir šiais metais dėmesys skiriamas ir šviežioms bei naujoms grupėms kaip kad britai shoegazeriai The Big Pink, šaltos elektroninės pop muzikos grupė Cold Cave, lo-fi pop kolektyvas Real Estate ir tikro triukšmo The Psychic Paramount.

Naujų “Primavera Sound” dalyvių lavinos kulminacija laikomas Standstill pasirodymas, kurie su savo paskutiniu “Vivalaguerra” turu susilaukė didžiulės sėkmės.

Bendras sąrašas atrodo tikrai neblogai: Pixies, Pavement, Wilco, Orbital, Superchunk, The Fall, Camarón – La Leyenda Del Tiempo, 30 Años Después (Duquende, Chicuelo, among others), Lee “Scratch” Perry, Panda Bear, Low performing “The Great Destroyer”, Shellac, The XX, Wire, Liquid Liquid, The New Pornographers, No Age, Mission Of Burma, Yeasayer, Hope Sandoval And The Warm Inventions, The Clean, Spoon, Wild Beasts, Fuck Buttons, The Bloody Beetroots, Atlas Sound, Polvo, Standstill, Bis, Cold Cave, Dr. Dog, Real Estate, Delorean, HEALTH, Ganglians, The Antlers, Circulatory System, The Big Pink, Japandroids, Joker featuring Nomad, The King Khan & Bbq Show, Ui, Dum Dum Girls, Here We Go Magic, Sic Alps, The Psychic Paramount.

Bilietai į šį nuostabų koncertų rinkinį kol kas kainuoja tik 140 eurų.
www.primaverasound.com