GxFxTx – “Thrashing In Your Town” (Pasidaryk Pats, 2010)

2009-ųjų pavasarį sukurtas pankroko produktas pilnu pavadinimu “Good Fucking Time” platinamas ne tik Lietuvoje, tačiau ir aktyviai eksportuojamas į užsienį. Nors brand’as ir naujas, jį “stumia” šalies pankroko scenoje gerai žinomas veikėjas G. Su juo susiję tokie vardai kaip Sloppy Livin’, Lenino Pr. bei šį mini albumą išleidusi kompanija “Pasidaryk pats”.

Grupės filosofiją puikiai atskleidžia gabalo “A Lesson In Style” ištraukos: “No clever lyrics – that’s my lesson in style / No fancy solos -“- / No slow jams -“- ” arba “Just stop watching what other people do / Do it simple, do it fun and just stay true”. GxFxTx ištikimai laikosi šios linijos – per 10 minučių nuskamba 8 dainos, kuriose nėra vietos nuobodžioms soluotėms ir kitiems bereikalingiems priedams, tik purvinas greitas punk/hardcore arba kitaip tiesiog trash punk su įsimenančiais priedainiais.

Grupės nariai vienu ar kitu metu grojo grupėse Lenino Pr., Spengimas, VTV, Bu-By ir kitose, tačiau, panašu, kad tik minėtasis “Džy” turi supistai gerą laiką. Keli muzikantai sugebėjo dingti net likus paroms dienoms iki įrašų sesijos. Nepaisant to, GxFxTx ne tik įrašė “Thrashing In Your Town”, bet ir išvažiavo į beveik mėnesio turą po Europą. Kita vertus, tokiai grupei nuolatinis sudėties chaosas “tinka prie veido”.

Albumo leidyba vyko panašiu tempu kaip jie ir groja: diena įrašui, diena masteringui, 2 dienos gamybai ir gatava. “Muzikos laboratorijoje” užfiksuoti garsai pulsuoja gyvybe – jaučiasi, kad buvo įrašinėjama kartu, o ne kiekvienas atskirai savo partiją.

Dar 2009-ųjų vasarą GxFxTx išleido savo pirmąjį EP “First Try” ir pasileido su koncertais po Europą. Vėliau vilniečiai įrašė 6 naujus kūrinius splitui su Criplled Fox. Neabejotinai, tai stipriausiais G. projektas iki šiol ir jis didžiuojasi lyginamas su vienais thrashcore lyderių Vitamin X.

Jei nori “nutrūkti nuo grandinės” pankroko eksprese, kurio vagone-restorane liejasi alus ir “Borovička” bei nieko nesimato per “žolės” dūmus, o koridoriais laksto išprotėję skeiteriai, pirma pasitreniruok namuose klausydamas šio įrašo, o tada jau – tiesiu taikymu į pogo katilą prie scenos. Gyvai GxFxTx groja dar greičiau, nors tai atrodo sunkiai įmanoma.

7/10