Redubtor Podcast 03

Trečiojo Redubtor Podcast mikso autorius – ne kartą Lietuvoje grojęs gausios Estijos bass scenos atstovas, prodiuseris ir didžėjus L-OW.

Ne vieną reivo mados bangą išgyvenęs estas liko neabejingas techno įtakai, kuri įvairiais veidais jaučiama ir šioje išskirtinėje, klampioje selekcijoje, nestokojančioje dar negirdėtų ir neišleistų kūrinių. Kaip ir įprasta, prieš tai – trumpas interviu su L-OW.

Dabartiniame bass judėjime yra nemažai pokyčių kaip post-dubstep ir funky house banga. Ar tai bent kiek paveikė tavo skambesį ir mintis?

Mano kūrybai ir didžėjiniams pasirodymams vis dar didžiausią įtaką daro techno muzika. O šiaip patinka klausytis naujų krypčių ir kai kurių žanrų progreso. Yra iš ties puikių Ramadanman ir kitų atlikėjų kūrinių, tačiau asmeniškai nelabai esu linkęs groti tuos visus funky house reikalus.

O ką manai apie tavo taip mėgstamą drum&bass?

Pastaruoju metu išties mano dėmesį drum&bass muzika vis dažniau patraukia mano dėmesį. Labai smagu girdėti savo senus favoritus vėl skambančius visiškai nerealiai.

Ar yra kokių nors naujų dalykų, kuriais esi susižavėjęs ir norėtum įtraukti į kūrybinį procesą?

Paskutiniu metu daug mastau apie galimybę padirbėti su kai kuriais senesniais įrenginiais. Visi tie plug-in / VST įrenginiai yra labai kieta, bet aš jaučiu, jog man reikia sugrįžti atgal į praeitį ir prie viso to prisiliesti. Labai norėčiau paeksperimentuoti taip, kaip tai buvo daroma ankstesniais laikais.

Kokie artimiausi tavo muzikiniai planai?

Labai laukiu naujausio leidinio, kuris turėtų pasirodyti Spherix leible Lowercase šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje. Ten bus “Inspect” + “Inspect (Atiom aka Sigha remix)” ir uždarytas grūvas (angl. locked groove – nuolat besisukanti garsinė kilpa arba loopsas vinilo plokštelėje – red. pastaba). Taip pat mano galvoje sukasi kelios idėjos apie naują albumą, ruošiu remiksą vietiniam hauso prodiuseriui. Be to organizuoju mėnesinį techno/dubstep vakarėlį Taline, kuris vadinasi “Resume”.

Ne per seniausiai pasirodė net dvigubas dubstep muzikos rinkinys Eesti Dubstep 2, sudarytas vien iš Estijos atlikėjų kūrinių. Panašu, jog reikalai pas jus juda kaip reikiant. Ar pats ką nors įžvelgi įdomaus savo šalies scenoje?

Taip, tai jau antroji kompiliacija ir išties gera girdėti, jog jaunimui patinka kurti tokią muziką. Manau reikalai iš ties atrodo gerai žiūrint iš šio taško, viskas po truputį juda visuose žanruose.

Ar tu vis dar tik didžėjauji? Negalvojai apie gyvus pasirodymus?

Šiuo metu groju tik kaip didžėjus. Ir kažkaip nejaučiu poreikio rengti gyvų pasirodymų.

Papasakok apie savo miksą Redubtor podcastui.

Išjunkite šviesą ir mėgaukitės visa valanda giliausios bass sunkumo muzikos.

Kūrinių sąrašas:
01: Kryptic Minds – Wasteland [Osiris]
02: Headhunter – Hocus Pocus [Deca Rhythm]
03: Lurka – Stabiliser [Unreleased]
04: Compound One – Get Loose [Compound One]
05: DJG – Avoid The Noid (Headhunter remix) [Pushing Red]
06: Headhunter, Gatekeeper – Jellyfish [Transistor]
07: Kandel – 100T [Unreleased]
08: Lurka – Blank [Unreleased]
09: Lurka – Burns [Unreleased]
10: Spherix – In A Hole [Lowercase Music]
11: L-OW – Inspect [Forthcoming Lowercase Music]
12: Spherix – Connect [Forthcoming Lowercase Music]
13: Spherix & Kwality – The Measure [Forthcoming Lowercase Music]
14: V.I.V.E.K – Change [Unreleased]
15: Jus Wan – Azure (F Remix) [Pushing Red]
16: F – Chillin [7even]
17: Headhunter, Djunya – El Presidente [Surefire Sound]
18: Asusu – Screen Light [Unreleased]

Redubtor Podcast 02 mixed by IJO
Redubtor Podcast 01 mixed by DJ Chipak