Gringo de Janeiro – pirmas ir laisvai dalijamas Ophex albumas

Už išskirtines ir nenuilstančias baile funk ir kitas panašaus gymio iniciatyvas atlikėjui Ophex buvo galima spausti dešinę jau gerokai anksčiau, kai jis tik pradėjo sprogdinti internetinę erdvę energingais bangeriais, kuriuos užskaitė tiek brazilai, tiek lietuviai. Be viso to jis dar spėjo ir krūvą negirdėtų bootlegų padaryti bei juos visus viename albume Gringo de Janeiro išleisti.

Dalį tų kompozicijų – “Shiny Happy People”, “Everywhere” – buvo galima išgirsti autorinėje Ophex OreCast laidoje, “Rocinha 909” skambėjo jubiliejiniame OreCast epizode. Iš kūrinių pavadinimų galima jau nuspėti, jog visi yra bootlegai, kuriems atlikėjas semplus panaudojęs dėkoja ir jų autoriams: Daft Punk, David West & Ida Engberg, The Twins, Pnau, Kraftwerk, Lil Jon, Rozalla, Kaleidoscope, Fleetwood Mac, R.E.M., Travis, Red Hot Chili Peppers.

„Rio de Žaneire didžėjai nesiuntinėja į leidyklas savo muzikos, nesistengia iš to užsidirbti. Galioja principas padarei – dalink. Visa esmė pas juos yra pasirodymai, nelegalūs tūsai gyvenamuosiuose rajonuose“,- pasakojo apie baile funk kultūros privalumus bei nemokamo leidinio priežastis Gringo de Janeiro autorius.

Gaila, jog tokia muzika Lietuvoje skamba tik legaliuose vakarėliuose, o ir tie patys vyksta ketvirtadieniais – Ophex kartu su kolega Boyfriend organizuoja renginių seriją “Club Tropicana” klube “Havana Social Club” Vilniuje.

Greitai turėtų pasirodyti ir vienam iš kūrinių jau nufilmuotas bei montuojamas vaizdo klipas, o kol kas raginame laisvai siųstis naująjį darbą iš BandCamp platformos bei daryti nelegalius vakarėlius.

Ophex @ Ore Grotuvas