„Vimeo“ atidarė muzikos parduotuvę filmų kūrėjams

Problema: kuri filmą, nerandi tinkamos muzikos. Estetiškų video talpykla „Vimeo“ siūlo sprendimą: „Vimeo Music Store“ su 45 tūkst. legalių kūrinių, dalį kurių galima parsisiųsti nemokamai.

Parduotuvė startavo rugsėjo 21-ąją, ją pasiekti galima adresu www.vimeo.com/musicstore. Autoriai ją pristato tokiu filmuku:

Komplimentų nusipelno ypač specifiška dainų paieškos sistema, leidžianti filtruoti kūrinius pagal muzikos žanrą, tempą, filmo temą ir nuotaiką, netgi instrumentų derinius. Iš viso – per 100 metakategorijų, kurias galima tarpusavy sieti. Pavyzdžiui, panorus rasti chill nuotaikos trip-hop kūrinį meilės ir santykių tematika gauname 8 dainų pasirinkimą.

Iš viso parduotuvėje galima rinktis iš 45 tūkst. kūrinių. 33 tūkst. jų atkeliavo iš „Audiosocket“ archyvo, sukaupusio įrašų iš beveik 2 tūkst. skirtingų muzikantų. Vieno kūrinio kaina – 1,99 dolerio nekomerciniam naudojimui ir 98 doleriai komerciniam.

Likusieji yra iš „Free Music Archive” – visiems atviros, bet nuo menkaverčių garsų kruopščiai prižiūrimos muzikos bazės, kurioje dominuoja klausytojo ieškančių rytdienos žvaigždžių kūryba. Iš FMA paimti kūriniai apsaugoti „Creative Commons“ licenzija, yra nemokami ir laisvai parsisiunčiami.

Kaip žinia, „Vimeo“ yra 2004-aisias startavusi video medžiagos talpinimo ir dalijimosi platforma, kurią pamėgo profesionalūs ir pusiau profesionalūs filmų kūrėjai. Būtent aukštesnė turinio kokybės kartelė yra pagrindinis „Vimeo“ pliusas, konkuruojant su populiariausiu, bet kartu ir daugiausia interneto šiukšlių sukaupusiu analogu „YouTube“