Vilko „ART’erija” pulsuos mada ir muzika

„…tąnakt ji slankiojo nuogais instinktais, šlubuodama, savo plaukuotas kojas pridengusi mada…”

Tokiais paslaptingais žodžiais šiais metais prisistato mados, vizualizacijų ir muzikos sintezės šou ART’erija. Šį kartą alternatyvaus meno ištroškę miestiečiai kovo 2d. rinksis lofte „Gargaras“. Čia jų lauks mados spektaklis, šokio ir video pasirodymas „m“, meninės instaliacijos bei neįprastas body art’o pasirodymas. Meninius ir mados pasirodymus papildys KEYMONO, Gerai Gerai & Miss Sheep bei didžėjų Daimon, Gustaičio ir Okupacija von ^ Domas pasirodymai.

Meno renginys „Art’erija“ startavo 2010 metais buvusios psichiatrinės patalpose ir susilaukė didžiulio susidomėjimo. Tą vakarą rodos visas miesto jaunimas, išsiilgęs netradicinių renginių, pasinėrė į elektroninės muzikos ir avangardinio meno sūkurį. „Pirmoji Art’erija visiškai pateisino mūsų lūkesčius. Nujautėme, kad Kaune yra pakankamai jaunų žmonių, kuriems jau atsibodo paprasti naktiniai klubai, todėl pasiūlėme alternatyvą ir neapsirikome. Šiemet nusprendėme sugrįžti ir savo simboliu pasirinkome vilką. Tai laukinis gyvūnas, kurio žvėriški instinktai atsispindės mados kolekcijose. Be to, pats renginys vyks buvusiame kailių fabrike „Vilkas“. Dabar tai miesto naktinio gyvenimo lopšys – loftas „Gargaras“. Jo interjerą vienam vakarui vizualiųjų menų specialistai pavers paslaptimi dvelkiančia vilko buveine“ , – būsimo renginio detalėmis dalinasi organizatorė Gerda Kvietinskaitė.

„Art’erijos“ ašis – mados kolekcijų pristatymai. Speciali komisija jau atrinko kolekcijas, kurios bus pristatytos renginio metu. Tai jaunų dizainerių darbai, išsiskiriantys savitumu ir šviežiomis idėjomis. Viena iš dizainerių, Asta Labžentytė, pristatys „Pažintį Hirosimoje“. “Ši kolekcija yra bandymas per istorinę prizmę sugretinti dviejų skirtingų kultūrų, rasių, filosofijų bei estetinių principų elementus, į vientisą neschematišką visumą, kurioje susilieja rytai ir vakarai, sensualizmas ir militarizmas, funkcionalumas ir disfunkcija Japonijos tautinio kostiumo elementai ir Amerikos militaristinės uniformos detalės” , – trumpai savo idėją apibūdina Asta.

Taip pat bus pristatytos kolekcijos „Kubas“, „Čiulbesiai“ ir „Gimti kodai“, kurios sukurs sintezę su muzika bei meninėmis instaliacijomis ir pavers vakarą „Art’erijoje“ nepamirštama kultūrine pasaka.

Bilietus į renginį jau galite įsigyti „Tiketos” kasose ir internetu, o daugiau informacijos sužinoti renginio Facebook paskyroje.