2012 March

Kauną po Velykų (pri)kels festivalis „Centras“ 

Šiųmetinis balandis Kaunui žada jei ne šiltus orus, tai naują multimedijinę patirtį. Festivalis „Centras“ balandžio 11 d. jau septintą kartą atidaro Kauno galerijų, universitetų duris, medijų meną, teoriją ir muziką išneša į gatves.

Markas PALUBENKA – “No Fun In 101” (Mind The Groove, 2012)

Jau senokai Lietuvoje nebuvo drąsaus vyriško vokalo, juolab solinio atlikėjo. Ir tai – ne pompastiški trimilijoniniai epai ar abejotina raudono vyno filosofija, o rami ir jautri melancholija. Homofobiškai tariant, “bobiškas verkimas”.

Tai – trolinimas: Trolinimas offline

Pastaruoju metu terminas „trolinimas“ (dar kartais vadinamas „trololo“) vis labiau naudojamas kalbant apie niekaip nesusijusius su internetu reiškinius. Dar daugiau, panagrinėjus paaiškėja, kad „offline“ trolinimas buvo jau tada, kai niekas nežinojo tokio žodžio.

„Random Thursday“ Kaune skambės indie rokas

Kovo 29 d., ketvirtadienį nuo 19 val. Kauno gyvo garso klube „Punto Pizza“ (Kęstučio g. 6) alternatyvaus roko renginių cikle „Random Thursday“ viešės dvi Vilniaus „indie“ roko grupės „The Deflux“ ir „Fear Of Lying“. Vakarėlio svečiai taip pat galės pamatyti dokumentinį filmą apie kultinę šio stiliaus grupę „Joy Division“.

„Kino pavasario 2012“ dienoraštis

„Kekšė“ – puikus „pseudo-autorinio kino“ pavyzdys, kuomet kantriai kenti kiekvieną juostos minutę, bevilitiškai bandydamas įtikėti, jog prieš akis matai meną.