Poezijos komiksų dirbtuvės sugrįžta į Vilnių

Gimtadieninio šurmulio pripildytas „Jaltos“ restoranas Vilniuje taps atvira kūrybine erdve poetams, dailininkams ir apskritai visiems, išsiilgusiems netikėtų meno išraiškų. Keldamas kepurę ir kviesdamas išsilaisvinti iš žiemos sąstingio, inovacijomis pasižymintis tarpdisciplininių menų festivalis „TARP“, jau balandžio 6d. pateiks tikrą delikatesą. Sureguliavę savo jautrumą šį kartą organizatoriai improvizuotai saviraiškai atveria naujausią eksperimentinę sintezę – poezijos komiksų dirbtuves, pavadintas retorišku klausimu: „TARP būties ir buities: maistas ar maištas?“.

Vos pernai į tarpdisciplininių menų sceną įžengęs reiškinys pateisino jo sumanytojų lūkesčius. Į dirbtuves įsijungė visi norėję pabandyti savuosius poetinius vaizdinius išreikšti improvizacinio komikso formoje. Sukurti darbai įsiliejo į kitus aštuonis gyvavimo metus skaičiuojančio poezijos festivalio „TARP“ renginius kaip naujai atrasta išraiška. Puikiai pavykęs pirmasis bandymas žada tapti poezijos ir komiksų simbioze, žavinčia ir gurmanišką skonį.

Pagrindinės sudedamosios dirbtuvių dalys – poezija ir komiksai, apjungti improvizacijos, o prieskonis – apmąstymai: kas gi yra kūryba tikram menininkui Lietuvoje? Kuo ji tapo šiais laikais – būdu pramisti? O gal įgijo maišto formą? Kaip dažnai menininkui tenka „pritaikyti“ savo kūrybą, kad jis galėtų pavalgyti? Ar pati kūryba – vis dar sielos maistas, o gal tik tuščias maištas? Dirbtuvių dalyviai – įvairūs lietuvių poetai ir piešėjai – bus skatinami čia pat kurti tekstus bei komiksus. Visais reikiamais ingredientais aprūpins organizatoriai, o jau „patiekalo“ maišymas – pačių dalyvausiančių komiksų dirbtuvėse valia. Kuo įmantresnis maišančiojo skonis, tuo sumanesnis rezultatas. Greta dirbančiųjų bus galima pamatyti ir pirmųjų komiksų dirbtuvių rezultatus – improvizuotus komiksus be-tono spalvomis. Kūrybinį vyksmą vainikuos poetų skaitymai.

Komiksų dirbtuvės vyks balandžio 6d. 14-19 val. restorane „Jalta“, skaitymai 19-20 val. Įėjimas nemokamas.

Norinčių dalyvauti poetų ir piešėjų registracija vykdoma iki balandžio 4 d. el. paštu registracija@tarpfest.lt

Daugiau informacijos: www.tarpfest.lt