2013 March

Elektroninės ir elektroakustinės muzikos Garso galerija 2013

Kasmetinė festivalio „Jauna muzika“ Garso galerija šiemet atvers duris iškart po šv. Velykų, balandžio 2 d. Šiuolaikinio meno centre (ŠMC). Pirmąjį vakarą, po festivalio atidarymo proga ŠMC Skaitykloje rengiamos spaudos konferencijos, festivalio scenoje pasirodys Lietuvos publikai jau pažįstamas lietuvių kilmės britų violončelininkas Antonas Lukoszevieze, šįkart prisistatysiantis ne tik kaip atlikėjas, bet ir kaip elektroakustinės muzikos kūrėjas („American Poets and Cello“).

Poezijos komiksų dirbtuvės sugrįžta į Vilnių

Gimtadieninio šurmulio pripildytas „Jaltos“ restoranas Vilniuje taps atvira kūrybine erdve poetams, dailininkams ir apskritai visiems, išsiilgusiems netikėtų meno išraiškų. Keldamas kepurę ir kviesdamas išsilaisvinti iš žiemos sąstingio, inovacijomis pasižymintis tarpdisciplininių menų festivalis „TARP“, jau balandžio 6d. pateiks tikrą delikatesą. Sureguliavę savo jautrumą šį kartą organizatoriai improvizuotai saviraiškai atveria naujausią eksperimentinę sintezę – poezijos komiksų dirbtuves, pavadintas retorišku klausimu: „TARP būties ir buities: maistas ar maištas?“.

2%, kad nepritrūktų oro

Ore.lt – nekomercinis projektas ir visi jame bendradarbiaujame nemokamai. Iš vienos pusės tai leidžia išlikti nepriklausomais ir toliau subjektyviai pasakoti apie aplink vykstančius procesus. Iš kitos – šiame pasaulyje yra dalykų, už kuriuos tenka mokėti. Tavo parama, visų pirma, mus labai motyvuotų, o ir buityje padėtų. Sunkoka kvėpuoti beorėje erdvėje…

COLOURS OF BUBBLES: nuo „Hunting“ iki „Home“ (konkursas)

COLOURS OF BUBBLES  baigė turą „Gone Hunting“, atidėjo į šoną šautuvus ir kailius… Bet dar neišsisklaidžius dūmams ir įspūdžiams, tam tikras tęsinys – penktadienį, kovo 29 dieną, grupė Vilniaus „Studio 9“ pristatys „Partyzanai Pop“ išleidžiamą naują singlą „Home“ Į jį […]

Teatrinis turizmas Rygoje

Rytinės kavos puodelis rankose sėdint laiptinėje. Prasiveria durys ir galvą iškiša Martynas. Pasakoja Tiltnamio savaitgalio nuotykius, kuriuos praleidau būdama Latvijoje. Užbaigia: „Nesuprantu, ką galima veikti Latvijoje – man tai paskutinė šalis, kur norėčiau keliauti. Nuoširdžiai nesuprantu, ko tu ten vis važiuoji“.