Eksperimentinės muzikos festivalis „Skaņu Mežs 2013“

Rygos kasmetinis, jau vienuoliktą kartą rengiamas, nesutramdomos muzikos festivalis „Skaņu Mežs“ („Garsų miškas“) vyks spalio 10–12 d. koncertų salėje „Splendid Palace“, restauruotame kino teatre „Palladium“ ir Latvijos geležinkelio istorijos muziejuje. Festivalio programoje skambės tokie reikšmingi muzikiniai projektai kaip: „Sunn 0)))“ įkūrėjo Stephen O’Malley duetas KTL, grupės Wolf Eyes vadovas Nate Young, free džiazo būgnininkas William Hooker, norvegų grupė Jaga Jazzist, šokių muzikos projektai Shackleton, Andy Stott ir Demdike Stare, taip pat dalyvaus tamsiosios ambientinės muzikos klasikas Lustmord ir daugelis kitų.

„Skaņu Mežs“ programa: spalio 10 d. vakare įvyks akustinės ir elektrinės muzikos koncertas „Plašumi“ („Dimensijos“), spalio 11 d. koncertų salėje „Palladium“ bus galima apsilankyti „Skaņu Mežs“ ritminės muzikos renginyje „Kambari“ („Kameros“), o spalio 12 d. bus surengtas šiuolaikinės muzikos koncertas „Istabas“ („Kambariai“), kuriame bus pristatyti su ne akademine eksperimentine muzika ir akademiniu avangardu susijusių autorių kamerinės muzikos darbai. „Kambari“, „Plašumi“ ir „Istabas“ yra simboliški koncertinių vakarų pavadinimai, kurie bendriausia prasme atspindi pristatomos muzikos pobūdį: „Plašumi“ apibūdina šventiškos ir ambicingos muzikos įspūdingumą, „Kambari“ perteikia šokių muzikos kultūros siekį skverbtis į tamsias, siurrealistiškas ir nuo realybės izoliuotas patalpas, skirtas diskotekoms ir naktiniams klubams.

Festivalio programa iki spalio mėnesio dar bus papildyta.

Spalio 10 d., „Splendid Palace“, „Plašumi“ („Dimensijos“)

Jaga Jazzist, TAF, NMO arba Navngitt Monster Opptog, William Hooker, Liudas Mockūnas ir Edgars Rubenis, Phill Niblock, Nate Young garso takelis filmui „Mirties šešėlis“.

Spalio 11 d., „Palladium“, „Kambari“ („Kameros“)

Shackleton, Andy Stott, Demdike Stare, Evol Ajukaja & Mart Avi, Martins Rokis, Toms Auniņš.

Spalio 12 d., Latvijos geležinkelio istorijos muziejus, „Istabas“ („Kambariai“)

Majos S. K. Ratkje, Milanos Adamčiak ir Krzystofo Pendereckio kamerinė muzika. Luc Ferrari & eRikm bendras darbas, Marcus Schmickler ir Lustmord pasirodymas.

Spalio 26 ir 27 d. taip pat vyks festivalio uždarymo koncertai, kuriuose pasirodys avangardinės populiariosios muzikos dainininkė Julia Horter, elektroninės akustikos improvizacijų meistras Otomo Yoshihide, taip pat bus pristatytas Keiji Hain projektas. Bilietai į šiuos renginius parduodami atskirai.

Bilietus į festivalio koncertinius vakarus galima įsigyti „Biļešu Servisa“ prekybos bilietais svetainėje www.bilesuserviss.lv. Bilietų į spalio 10 d. koncertą „Splendid Palace“ kaina – 10 LVL (14 EUR), bilietų į spalio 11 d. ritminės muzikos renginį „Palladium“ kaina – 10 LVL (14 EUR), o bilietų į spalio 12 d. Latvijos geležinkelio istorijos muziejuje vyksiantį koncertą kaina – 7 LVL (10 EUR). Galima įsigyti ir labai naudingą abonementą visiems trims festivalio vakarams, kuris iš pradžių kainuos 17 LVL (25 EUR).

„Skaņu Mežs“ yra Europos eksperimentinės muzikos festivalių asociacijos „European Cities of Advanced Sound“ narys. Šį tinklą remia Europos Sąjungos programa „Kultūra 2007–2013“ ir Latvijos Respublikos kultūros ministerija.

Daugiau informacijos