2013 September

Alhi: “Sunkiausiais momentais muzika įkvėpia tęsti kelionę“

Alhi – hiphopo muzikos prodiuseris ir atlikėjas iš Vilniaus, savo kūryba užkariavęs repo mėgėjų širdis. Nuo 2005 m. trunkanti Alhi kūrybinė kelionė yra nužymėta darbais su žinomais Lietuvos ir užsienio reperiais: Broo (ex-JBC) (Šiauliai), Tie Geresni (Vilnius), Soulkitchen crew (Panevėžys), Def Men Walking (Australija), Vendetta Kingz (USA), Divine Rhyme (USA), 10vers (Prancūzija) Peja (Lenkija), Lojaz (Ukraina) ir t.t.  2011 m. pasirodęs prodiuserio darbas „Selekted konnekted“ buvo pripažintas geriausiu metų repo albumu.

Poezijos festivalis TARP kviečia į poetinių filmų dirbtuves

Aštuntąjį kartą vyksiantis tarptautinis audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“ kviečia įsisukti į šių metų tema tapusias meno mylėtojams paspęstas vaizdų gaudykles. Spalio 9–13 dienomis festivalis koncentruosis į vizualiąją poeziją, kuri įgaus ne tik garso, judesio bei vaizdo prieskonių, bet ir atskleis […]

Eksperimentinės muzikos festivalis „Skaņu Mežs 2013“

Rygos kasmetinis, jau vienuoliktą kartą rengiamas, nesutramdomos muzikos festivalis „Skaņu Mežs“ („Garsų miškas“) vyks spalio 10–12 d. koncertų salėje „Splendid Palace“, restauruotame kino teatre „Palladium“ ir Latvijos geležinkelio istorijos muziejuje. Festivalio programoje skambės tokie reikšmingi muzikiniai projektai kaip: „Sunn 0)))“ įkūrėjo Stephen O’Malley duetas KTL, grupės Wolf Eyes vadovas Nate Young, free džiazo būgnininkas William Hooker, norvegų grupė Jaga Jazzist, šokių muzikos projektai Shackleton, Andy Stott ir Demdike Stare, taip pat dalyvaus tamsiosios ambientinės muzikos klasikas Lustmord ir daugelis kitų.

Rudeniškai psichodeliškas Candee Train ir Pilnatys koncertas

Paskutinį rugsėjo savaitgalį Vilniaus centre įsikūrusiame gyvos muzikos klube „Artistai“ sklandys rudeniškos melancholijos gūsiai. Čia vyks grupių „Candee Train“ ir „Pilnatys“ koncertas. Abi grupės klausytojus sužavėjo prieš keletą savaičių vykusiame koncerte Kaune ir šįkart kartu su nuotaikinga muzikine programa keliasi […]

“Skateland Dub” naktis “Kablyje”

Rugsėjo 27 d. kultūros baro „Kablys“, siekiančio pasiūlyti alternatyvą siauroms sostinės muzikinėms erdvėms, renginių sezonas įgauna pagreitį. Čia esančio uždaro riedlenčių parko erdvėje organizuojamas „Skateland Dub“ vakarėlis, kurio „vinis“ – susivienijimo „Nucleus Roots Soundsystem“ atliekama reggae ir dub muzika, o ją gyvais balsais papildys Ossie Gad (The Natural-Ites) ir Simon Dan.