Rudeniškai psichodeliškas Candee Train ir Pilnatys koncertas

Paskutinį rugsėjo savaitgalį Vilniaus centre įsikūrusiame gyvos muzikos klube „Artistai“ sklandys rudeniškos melancholijos gūsiai. Čia vyks grupių „Candee Train“ ir „Pilnatys“ koncertas.

Abi grupės klausytojus sužavėjo prieš keletą savaičių vykusiame koncerte Kaune ir šįkart kartu su nuotaikinga muzikine programa keliasi į sostinę. Patys muzikantai žada dar didesnį emocijų ir geros nuotaikos pliūpsnį.

Prieš keturis metus susibūręs kolektyvo „Candee Train“ nariai patys save įvardija esant „loungecore“ atstovais. Grupės kūryboje vyrauja tikra muzikos stilių sinteze – muzikantai laviruoja tarp fanko, džiazo ir roko, įpina nemažai psichodelikos ir kitų stilių muzikos elementų. Kaip tvirtina patys atlikėjai, juos labiausiai įkvepia tokios grupės kaip „Bonobo“, „Nightmares on Wax“, „Pink Floyd“, „PJ Harvey“, „Radiohead“ ir The Doors“.

Per sąlyginai neilgą gyvavimo laikotarpį „Candee Train“ spėjo nuveikti iš ties nemažai. Praėjusiais metais grupė pristatė debiutinį albumą „Hymnopompic“, kiek vėliau išleistas remiksuotų kūrinių įrašas, muzikantai gali didžiuotis geriausios eksperimentinės grupės nominacija alternatyviosios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė.“.

Reikėtų pridurti, kad grupės pavadinimas viešojoje erdvėje minimas išties dažnai. Kolektyvo aplankytų Lietuvos miestų sąraše figūruoja visi pagrindiniai šalies gyvos muzikos klubai. Be to, atlikėjai gerbėjus džiugino „Jammin Fest“, „Vilnius Music Week“ ir daugelyje kitų festivalių.

Kita koncertuosianti grupė – jaunas, tačiau ne mažiau perspektyvus kolektyvas paslaptingu pavadinimu „Pilnatys“. Šiais susibūrusi trijų vaikinų grupė stebina jau pirmaisiais savo pasirodymais. Trijulė jau spėjo apšildyti visiems gerai žinomus „Happyendless“, taip pat nemažai pagyrų sulaukė visai neseniai sostinę drebinusiame muzikos renginyje „Vilnius Music Week 2013“.

Visai šviežias vilniečių roko trio derina pasąmonę veikiančius nakties garsus su tankiai urbanizuotų, betoninių miestų ritmais. “Pilnatys” nevengia ir eksperimentuoti, pasitelkia bliuzo, džiazo ir roko elementus, siekiant išgauti, kaip ir grupės pavadinimas išduoda, mėnulišką, hipnotizuojantį skambesį.

Kur? Gyvos muzikos klubas „Artistai“. Šv. Kazimiero g. 3, Vilnius

Kada? Rugsėjo 28 d., 20 val.

Kaina: 5 Lt