Lyapis Trubetskoy paskelbė koncerto Vilniuje įrašą

Viena populiariausių Rytų Europoje grupių „Lyapis Trubetskoy“ šiandien internete paskelbė Vilniaus „Siemens“ arenoje lapkričio pabaigoje įvykusio savo koncerto įrašą. „Šis dokumentinis filmas yra vakarų žvaigždžių koncertų parodija“, – teigia grupės lyderis Siargejus Mihalokas. „Jame pamatysite, kaip tranki roko muzika bufonados, grotesko, humoro ir pokštų dėka gali įaudrinti padorius, tvarkingus ir patriotiškai nusiteikusius žmones.“

„Lyapis Trubetskoy“ koncertas, kurio metu grupė pristatė rinktinį savo baltarusiškų dainų albumą „Hraj“, Vilniuje lapkričio 30 dieną sutraukė beveik 11 tūkstančių žiūrovų iš Lietuvos ir aplinkinių šalių, tačiau tiesioginės šio renginio transliacijos dėka koncerto auditorija išaugo daugiau kaip dešimteriopai.

Transliacija iš „Siemens“ arenos buvo tiesiogiai perduodama internetu į vieną didžiausių Baltarusijos naujienų portalų Tut.by, ją stebėjo 120 000 unikalių vartotojų iš daugiau kaip 20 valstybių – tai yra absoliutus rekordas per visą Baltarusijos interneto istoriją.

Šiandien paskelbtas koncerto vaizdo įrašas kelias savaites buvo tvarkomas ir permontuojamas. Skirtingai nuo interneto transliacijos, kurią buvo galima stebėti tik realiu laiku, šį įrašą internete galima rasti bet kuriuo metu. Čia publikuojamą koncertą galima ne tik peržiūrėti, bet ir parsisiųsti (taip pat ir HD formatu).

Prie šio koncerto filmavimo ir transliacijos dirbo tarptautinė komanda, kurią sudarė specialistai iš Baltarusijos, Lietuvos, Ukrainos ir Lenkijos. Dėl pasirodymo Vilniuje „Lyapis Trubetskoy“ nukėlė šešis savo pasirodymus Rusijoje.

Vienintelį ir išskirtinį „Lyapis Trubetskoy“ albumo „Hraj“ pristatymo koncertą Vilniuje surengė muzikos agentūra M.P.3, bendradarbiaudama su Europos humanitariniu universitetu (EHU) bei Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija. Šis renginys yra agentūros M.P.3 organizuojamo kultūrinio projekto „Feel Free“, skirto atverti sienas ir skatinti kultūrinį bendradarbiavimą su kaimyninėmis šalimis, dalis.

Kompaktinę plokštelę „Hraj“, kurioje surinktos geriausios „Lyapis Trubetskoy“ dainos, įrašytos baltarusių kalba, galima rasti ir įvairiose Vilniaus muzikos įrašų parduotuvėse. Tuo tarpu grupė paskelbė, kad kovo 1 dieną ruošiasi išleisti ir savo visiškai naujų dainų albumą, pavadinimu „Matrioška“.