2013 December

“Kablys Full House”

Kaip pasitiksi Naujuosius, tokie ir laukia ateinantys metai? Pasitinkant Naujuosius norisi kažko nepakartojamo? Kultūros bare „Kablys“ Jūsų laukia muzika ir šėlionės kiekvieno skoniui… Šventinis vakarėlis  Naujųjų metų naktį atvers didžiąsias klubo erdves, kuriose vyks gyvos ir šokių muzikos pasirodymai. Žiūrovų ir klausytojų dėmesiui Naujametinio vakarėlio gyvojoje scenoje kaitins lietuviško roko fenomenas grupė BIX.

Candee Train: garsai tarp miego ir nemiego

Metų pabaigoje nepriklausomos, taip vadinamos loungecore, muzikos grupė CANDEE TRAIN pristatė savo naują kūrinį, kartu su reperiu Doo įrašytą „No More Revolutions“. Antrasis būsimo Candee Train albumo singlas muzikaliai nutolęs nuo anksčiau paskelbto greito tempo kūrinio “Forest Ground” ir atskleidžia ramesnę, melodingesnę, tačiau kartu emociškai intensyvesnę “saldainių” pusę.

Lyapis Trubetskoy paskelbė koncerto Vilniuje įrašą

Viena populiariausių Rytų Europoje grupių „Lyapis Trubetskoy“ šiandien internete paskelbė Vilniaus „Siemens“ arenoje lapkričio pabaigoje įvykusio savo koncerto įrašą. „Šis dokumentinis filmas yra vakarų žvaigždžių koncertų parodija“, – teigia grupės lyderis Siargejus Mihalokas. „Jame pamatysite, kaip tranki roko muzika bufonados, grotesko, humoro ir pokštų dėka gali įaudrinti padorius, tvarkingus ir patriotiškai nusiteikusius žmones.“

Skardas: Ateitis kitoje pusėje

Apie Skardo buvusias, esamas ir būsimas muzikines veiklas: didžėjavimą, muzikos kūrimą ir atlikimą galima būtų pasakoti daug, tačiau autorius pageidavo apie jį per daug nerašyti, o vietoje to – geriau parašyti apie muziką. Taigi, visų pirma Skardas  yra bene daugiausiai […]

Kraftwerk – pirma „Positivus“ grupė

„Positivus“ festivaliui šie metai buvo ypač prasmingi. Britiškasis festivalių gidas pripažino jį geriausiu metų renginiu, o „Filter Magazine“ įtraukė į laukiamiausių vasaros festivalių top penketuką. Tokie įvertinimai įpareigoja dar didesniems darbams, tad organizatoriai jau dabar skelbia pirmąją trijų dienų vakarėlio žvaigždę – sensacingiausią 20-ojo amžiaus elektroninės muzikos projektą „Kraftwerk“.