Pankrokas – gyvas ir spardosi net ketvirtadieniais

Kaip reta smagus pankroko vakarėlis nutiko šį ketvirtadienį geriausioje skylėje – Xi20. Pankroko koncertai šiokiadieniais dažniausiai nepasižymi sklidina žmonių sale, bet panašu, kad šįkart visos aplinkybės sukrito puikiai – jau pažįstama švedų grupė ir dvi vietinės sutraukė gerą šimtuką žmonių.

Koncertą pradėjo gana nauja grupė IPX (sako, tarti – ai pohuj), dar negrojusi skylėje. Bet kažkoku debiutu tai pavadinti sunku, nes grupė sudaryta iš seniai scenoje besisukančios chebros iš Spengimo, Disgrib ir Sodžiaus Vaiduoklių. Geras ir masyvus pankrokas su singalongais, vodke iš kakliuko ir šokiai po truputėlį prasideda.

Antrieji ant scenos lipa folk-punk trijulė The Sensitives, jau kelintą dieną Xi20 ir begyvenantys. Prieš porą metų čia jau groję keletą koncertų ir, panašu, užsirekomendavę labai gerai. Na, kitaip nelabai ir gali būti, kai pinigus už koncertus suaukoji gyvūnų prieglaudai, parašai dainą apie Vilnių ir rebel mom „The Suburbs of Vilnius“ ir tūsini čia ne vieną dieną. Meilė čia abipusė. Žmonių spūstis, šokiai, stagedive‘ai ir išties – vien pozityvūs jausmai. The Sensitives jau tikrai galima laikyti grupe, prilipusią Xi20 publikai. Reikės laukti trečio karto.

Koncertą uždaro, kaip Verbaitis paskaičiavo, seniausia aktyvi Vilniaus pankroko grupė Netvarkoi!Avarinio įėjimo pasičiupę bosistą Dinamą ir pasidarę naujų gabalų įkirto kaip visad smagų setuką. Aišku, buvo ir senų gabalų, bet naujieji, panašu, taps ne mažesniais himnais nei „Mum patinka“, kurį jie stengiasi groti vis rečiau J.

Taigi, po tokio vakaro supranti, kad niekur tas pankrokas nedingo, lenda naujos grupės, o senosios dar irgi turi smarvės.