Stoned Jesus @ “Propaganda”

Viena geriausių šių dienų Ukrainos alternatyviosios scenos grupių Stoned Jesus apsilankė Lietuvoje. Gaubiamas psichodelinės auros ir ypač stipriai savo koncertuose atsiskleidžiantis stoner roko kolektyvas koncertavo klube „Propaganda“. Ukrainiečius apšildė lenkai Dopelord bei lietuviai SraigėsEfektas ir Hellhookah.

Dar ne taip seniai Ukraina, regis, neturėjo nieko bendro su stoner roko tradicijomis. Tačiau pernai festivalyje „Velnio Akmuo“ būtent šio žanro ukrainiečių kolektyvas įrodė priešingai – stoner rokas gyvuoja ne tik Vakarų Europoje, bet ir kaimynystėje, be to, turi vis didėjančią auditoriją ir Lietuvoje.

Tą kartą Anykščiuose Stoned Jesus buvo viena sėkmingiausių visą Rytų sceną vainikavusių grupių. Neabejotinai ir šis jų pasirodymas buvo reikšmingas Lietuvoje dar tik pradedančiai vystytis stoner roko scenai bei jos gerbėjams.

Nors Stoned Jesus grupę sudaro vos trys muzikantai, šis trio vienareikšmiškai geba įtikinti savo kuriama bei atliekama muzika. Dar nė penkerių metų neturintis jaunas kolektyvas pradžioje skambėjo tarsi post metalsludge, tačiau neilgai truko atrasti ir psichodelinės egzotikos žavesį. Trijulė net neslepia, kad didelę įtaką tam padarė tokių grupių kaip Black Sabbath, Electric Wizard bei legendinių Sleep kūryba. Į tradicinį stoner roką įnešę truputį doom metalo, žiupsnelį bliuzo ir dar šiek tiek savitų prieskonių, grupė sukūrė įdomią atmosferinę visumą.