Jubiliejinis 25-tasis „Balkanaktis“ pradeda naują sezoną

Žymiausias Lietuvoje balkaniškų muzikos vakarėlių ciklas „Balkanaktis“ naują sezoną pradeda visų pamėgtame Plum Bum bare (A.Smetonos g. 2, Vilnius). Sausio 30 d., penktadienio vakarą šeimininkams asistuos duetas iš Vilniaus „Tropical soundclash“.

Viešnagė Suomijoje

Balkaniškų vakarėlių specialistai Baltic Balkan apšilimą padarė šaltajame Helsinkyje.

Lietuvių pasirodymas sukėlė tikrą isteriją, o “Bar Loose” lankytojai pasižymėjo šimtaprocenčiu atsidavimu. Nuo balkaniškos muzikos kojos kilnojosi kiekvienam ir kiekvienai. Buvo išpirkti visi bilietai į renginį. Suomijoje lietuvių atlikėjai lankėsi jau trečia kartą.

“Grojome kartu su Laplandijos balkaniškos muzikos orkestru Jaakko Laitinen & Väärä Raha, davėme interviu Helsinkio radijuj, vaišinomės suomiška degtine ir gavome kvietimą sugrįžti“ – prisiminimais dalinosi vyrai.

Svečiai „Tropical soundclash“

Jau nebe pirmus metus skaičiuojantis draugiškos muzikinės dvikovos projektas, kuriam muzikiniai-stilistiniai rėmai negalioja – įtakos, nuo Afrikos iki Šiaurės ašigalio, nuo Tolimųjų Rytų iki Lotynų Amerikos, o laikotarpiai – nuo 40-ųjų iki ateities. „Tropical soundclash“ laida vedama Jamaikoje kilusiu muzikinės dvikovos formatu, kuriame didžėjai pasikeisdami varžosi dėl klausytojų simpatijų parinktai dainai. Pasakojama apie tolimųjų kraštų muzikines tradicijas ir šiandienos aktualijas, o taip pat pristatomi pasaulio muzikos renginiai ir svečiai.

„Balkanakčio“ vakarėliai Vilniuje rengiami jau ketvirtą sezoną, juose pabuvojo jau tokios balkaniško stiliaus šokių aikštelių žvaigždės kaip Shantel, „Gypsy Sound System“, Robert Soko, DJ Click ir daugelis kitų.

★ BALTIC BALKAN
https://soundcloud.com/baltic-balkan

★ TROPICAL SOUNDCLASH
http://www.mixcloud.com/TropicalSoundclash/

vakarėlio facebook svetainė:

https://www.facebook.com/events/670674109719907/