2015 January

Pažvelgti gyvūnui į akis ekrane ir suteikti namus realybėje

Jau nuo penktadienio, sausio 30 d., Lietuvos kino teatruose pradeda suktis pernai Kanų kino festivalyje „Ypatingo žvilgsnio“ prizu apdovanotas „Baltas Dievas“ (Fehér isten, 2014). Lietuvoje Tarptautiniame Kauno kino festivalyje pristatytas vengrų jaunosios kartos režisieriaus Kornélio Mundruczó filmas kviečia akistaton su išduotais šunimis.

Reperis Filmik pristato naują dainą: „Lietuvos muzikai reikia lenkų kalbos“

„Suabejočiau, kurią merginą vesti, bet muziką vesčiau tikrai,“ – teigia Lietuvoje gimęs ir augęs reperis Filmik, žengiantis pirmus žingsnius hip-hopo scenoje ir pristatantis naują dainą „Stare Dobre Czasy“ (liet. seni geri laikai). Vaikinas – jaunosios hip-hopo kartos atstovas, tekstus rašantis lenkų kalba.

Jubiliejinis 25-tasis „Balkanaktis“ pradeda naują sezoną

Žymiausias Lietuvoje balkaniškų muzikos vakarėlių ciklas „Balkanaktis“ naują sezoną pradeda visų pamėgtame Plum Bum bare (A.Smetonos g. 2, Vilnius). Sausio 30 d., penktadienio vakarą šeimininkams asistuos duetas iš Vilniaus „Tropical soundclash“. Viešnagė Suomijoje Balkaniškų vakarėlių specialistai Baltic Balkan apšilimą padarė […]

„Yaga-Ball“: pasipuošk ir laimėk kelionę į Gruziją

Elektroninės muzikos fiesta, naujojo cirko artistų pasirodymai ir beprotiški dalyvių kostiumai – visa tai jau šį šeštadienį „Yaga-Ball“ maskarade. Kasmetinis žiemos renginys vyks pramogų salėje „Vakaris Vilnius“, Pamėnkalnio g. 7. Išskirtiniai prizai Kaip jau įprasta, renginio organizatoriai skelbs beprotiškiausio kostiumo […]

Garso tyrinėtojai Gnod pušyje kartu su ežiukais

“Kritikai juos lygina su Ash Ra Tempel”, “priklausomai nuo tavo įrašų kolekcijos, jie primena bet ką nuo Hawkwind iki Loop ir Sunburned Hand of the Man”, “kelio filmo garso takelis, nors tai turbūt būtų “Mad Max”, o ne “Two Lane Blacktop”, “jų skambesys tarsi Steppenwolf atliktų The Stooges kūrybą”, “grupė primena Can ga-ga go-go muziką, o vokalistas viauksi kaip Alan Vega”, “riksmai ir avangardiniai garsai, kokių galėtum tikėtis iš Yoko Ono albumo”, “verčia mus įsivaizduoti Jim Morrison pamišusio pamokslininko tonu klykiantį pagal Faust”, “malda tarp the Moonies ir the MC5 on Mars” ir panašiai.