OreCast 187: 4/3 w/ Muk – CTM Festival Special

Trečioje savo OreCast laidoje Muk apžvelgia sausio gale-vasario pradžioje Berlyne vykusi 16-ąjį CTM festivalį. Šis kasmetinis renginys garsėja savo netradiciniu požiūriu į muziką – kuratorių komanda surenka, jų nuomone, įdomiausius dabartinius ir vis dar aktualius praeities muzikantus. Daugiau nei savaitę trunkančioje programoje persipina muzika, garso menas, paskaitos, parodos bei diskusijos, kurios šiemet rutuliojosi apie psichosomatines patirtis ir garso poveikį fiziniam kūnui. Koncertai vyko keliose puikaus garso patalpose: tai koncertų ir kitokių meno renginių salės HAU1, HAU2, HAU3, naktiniame klube Berghain ir patiltėse įsikūrusiuose alternatyvios muzikos klubuose YAMM ir Astra. Festivalyje dalyvavo daugiau nei 100 įvairiausių stilių ir krypčių atlikėjų.

Šių metų tema festivalis pasirinko frazę UN TUNE (angl. “išderinti”). Per savaitę lankytojams buvo pristatomi kūriniai ir pasirodymai, tiesiogiai veikiantys kūną dažniais, garsu ir muzika. Ne visos šios patirtys turėjo būti malonios… bet toks ir užmanymas! Kūrėjai eksperimentuodami pasitelkia dažnių somatines ir emocines savybes, kad suderintų, išderintų ir perderintų klausytojo sąmonę trikdančius veiksnius. Materija, kūnas, energija ir mašinos – tokio paveikaus mišinio dėka leidžiamasi į dar neatrastus savo pasąmonės ir suvokimo klodus. Taigi pavadinimas UN TUNE – išderinti – tarytum metafora laikinam kasdienybės išmušimui iš vėžių.

Muk derina gyvai darytus įrašus koncerto metu su kruopščiai atrinktu, jai labiausiai įspūdį palikusių kūrėjų playlist’u, komentuoja ir dalinasi įžvalgomis. Nusikelkite porai valandų į Berlyną ir festivalį, kurio šūkis – nauja, drąsi ir eksperimentinė muzika.

Laidos tracklist’as:

1. Carter Tutti Void – V2
2. Gajek – Curved Engines pt.4, pt.5, pt.6
3. Simian Mobile Disco – Dervish
4. Simian Mobile Disco – Sun Dogs
5. Alec Empire – Metall Dub
6. Craig Leon – Nommo
7. Gazelle Twin – Good Death
8. We Will Fail – V2.04
9. Wilhelm Bras – Dunno Recordings Sampler Vol.1
10. Senyawa – Kereta Tak Berhenti Lama
11. Prostitutes – Dragged It Home To Bed
12. Maelstrom – Tank Diving
13. Powell – Maniac (feat. Russell Hasswell)
14. Radar Bird – Untitled
15. RSS B0ys – 0W
16. Emptyset – Monad
17. Nissenenmondai – B-1
18. Tolouse Low Trax – Kadiz

CTM Festival oficialus puslapis
OreCast Mixcloud