Sinage debiutinis albumas – istorijos įkvėptos neramumų pasaulyje

Triukšmingais sintetiškais garsais atlikėjas SINAGE (dar žinomas kaip Karolis Čepas) įsiveržia į muzikinę erdvę, jungdamas industrinį skambesį ir rave muzikos formas. Debiutinis albumas „Labirintas“ pasakoja istoriją apie tolimą mums nepažįstamą Beribį Miestą, kuriame žmonės gyvena pamiršę, ką reiškia mąstyti patiems, būti smalsiems ar klausti bei tobulėti. Tai laikotarpis, kai viskas kontroliuojama. Ne visi patenkinti tokia būtimi, bet jų tiek mažai, kad tai nėra pakankamai reikšminga. Mūsų herojus – paprastas vaikinas, kuris patiria pokyčius ir pabunda iš svaigaus miego, turėdamas ambicijų kurti geresnį pasaulį. Įveiksi labirintą – pakeisi pasaulį.

Ne vienerius metus kurtas albumas atspindi visą SINAGE muzikinės kūrybos kelią, pažintis su įvairiausiais muzikiniais žanrais ir pasaulio idėjomis. Jaunas atlikėjas neslepia, kad jį ypač įkvėpė paskutinių poros metų įvykiai pasaulyje – arabų pavasaris (revoliucijos ir perversmai Egipte ar Libijoje), Ukrainos konfliktas. Tai stipriai veikė pasaulio suvokimą ir tiesiogiai įkvėpė istorijas apie diktatorišką Beribį Miestą ir pastangas sukilti. „Nuo pat tada, kai perskaičiau Dž. Orvelo knygą „1984-ieji“, negalėjau pamiršti to baisaus pasaulio, kilo baimė pakliūti į tokią valstybę. Tą nemalonų jausmą išlieju savo muzikoje“ – teigia autorius. Turbūt dėl šios priežasties vienas kūrinys albume yra populiarios dainos „The Hanging Tree“ iš naujausio „Bado žaidynių“ filmo coveris, kuriame vaizduojama kova prieš viską kontroliuojančią valdžią.

SINAGE kuria kitaip, tarsi kovodamas prieš diktatūrinį režimą muzikoje, apribotą kanono ir vienodo garso. Kaip teigia pats kūrėjas, mažos revoliucijos neleidžia jokiai sistemai suvienodėti ir tapti viską kontroliuojančia. SINAGE idėjas puikiai atspindi ir specialiai šiam albumui pristatyti skirtos nuotraukos, padarytos su mums iš vaikystės pažįstamais žaidimų kompiuteriais „Game Boy“. Kadaise laikyta mažiausia skaitmenine kamera pasaulyje, dabar „Game Boy Camera“ tikriausiai būtų laikomas pirmu selfie skirtu fotoaparatu. Taip pat visi, nemokamai atsisiuntę “Labirintą” iš SINAGE bandcamp paskyros, gaus ne tik 13 muzikinių kūrinių, bet ir mažą knygutę, atskirą vizualų meno kūrinį, kuriame detaliau papasakojama albumo istorija. Netrukus galima bus įsigyti ir riboto kiekio CD diską bei laukia pirmieji „Labirinto“ pristatymai gyvai.

Daugiau informacijos galite rasti atlikėjo puslapyje