2015 March

OreCast 192: 4/3 w/ Muk – Spalvos (feat. Indigofink)

I. Niutonas, nukreipęs šviesos spindulius per  krištolinę prizmę, gavo spektro spalvas. Norėdamas įsitikinti, kad tai ne atsitiktinumas, jis perleido spektro spalvas per sukaupiamą lęšį, kitaip sakant, sumaišė spektro spalvas ir gavo baltą spalvą. O kai dailininkas sumaišys visų spektro spalvų pigmentus, gaus nešvarią juosvą spalvą. Kodėl taip yra, mokslinio paaiškinimo nebuvo.

Elektronikos klasikai The Chemical Brothers Vilniuje

Neįtikėtina, bet pagaliau. Paskelbę apie savo sugrįžimą į elektroninės muzikos pasaulį ir koncertų scenas britų duetas „The Chemical Brothers“ netruko pradžiuginti ir gerbėjus Lietuvoje. Pirmajį istorijoje pasirodymą mūsų šalyje muzikantai surengs jau birželio 13-ąją, šeštadienį. Galingiausia šiemet ir paskutinė šį sezoną uždara diskoteka vyks „Siemens“ arenoje.

Trečiųjų „Vinylshop“ įkurtuvių proga – DJ pasirodymas su 4 patefonais

Vienintelė didžėjams ir elektroninės muzikos prodiuseriams skirta parduotuvė Lietuvoje „Vinylshop“ kviečia į įkurtuves. Naujosios ne tik prekybai, bet ir bendravimui bei renginiams skirto salono patalpos – jau trečios „Vinylshop“ istorijoje. Prieš šešerius metus internete pradėta verslo idėja iš Naujamiesčio buvo persikrausčiusi į Senamiestį, o dabar ir vėl grįžta į daugiau galimybių turintį, patogesnį „ratuotam“ pirkėjui rajoną.

Folk atlikėjas King Dude dalinsis okultizmo vizijomis

Jo muzika dvelkia tamsa, o sodrus baritono vokalas kiekvieną dainą nutrina tarsi švitrinis popierius. Johhny Casho ir Woody Guthrie siaubo versija vadinamas amerikiečių neofolko atlikėjas King Dude balandžio 1 d. Kirtimų kultūros centre pristatys solo turo „In flesh and blood“ programą.

Muzikos s(a)vaitgalis Taline

Naktinis Talinas ketvirtadienį netikėtai tuščias, miesto gatvėse blaškosi daugiausia tik vienaip ar kitaip su Talino muzikos savaite (TMW) susiję personažai. 7-ąjį kartą Estijos sostinėje vyksta renginys, jau tapęs ne tik muzikos, bet ir svarbia viso miesto kultūrinio gyvenimo dalimi. Nieko nuostabaus, jog prie pagrindinės programos prisišliejo pridėtinė vertė – “TMW Talks”, “TMW Arts”, “TMW Tastes” ir net “Tallinn Craft Beer Weekend”.