Į Lietuvą atvykstantis britas IAMX pristato įspūdingą klipą filmuotą dykumoje

Į Lietuvą jau vasario 29 d. atvykstantis britas IAMX šiandien visam pasauliui pristato savo paties režisuotą klipą savo kūrybos dainai „North Star“.

„Tai yra kūrinys apie sutrikimą, kai esi susiurbiamas į beprotybės ir skausmo liūną“, – singlo iš albumo „Metanoia“ ir vaizdo klipo atsiradimo priežastis paaiškina Chrisas Corneris, taip pat žinomas IAMX slapyvardžiu.

„Gamta gali išsklaidyti tą nenumaldomą kasdienį stresą ir grąžinti į ramesnę psichologinę būseną. „North Star“ būtent ir simbolizuoja tą grįžimą“, – toliau pasakoja Chrisas.

Filmuota dykumoje šalia IAMX sodybos

Įspūdingai įamžinti vaizdai klipe yra iš Kalifornijoje esančios dykumos šalia Wonder Valley. Ten pat ir buvo parašyta ši daina: „Turiu mažą trobelę tos dykumos viduryje – tai graži, keista ir labai rami vieta, kurioje pilna apleistų sodybėlių“.

Klipe vaizduojamos izoliuotos vietos prikausto dėmesį nuo pat pirmos akimirkos – jos puikiai dera su dainos muzika, kuri iš fizinio būvio žiūrovą perkelia į dvasinį lygmenį:

„Nakties tamsa toje vietoje puikiai išryškina žvaigždes – nepamenu, kad kur kitur būčiau matęs tokį dangų. Jis maitina mano vaizduotę. Tai yra vieta, kur vykstu, kai nori pabūti toliau nuo didmiesčių“, – pasakoja IAMX.

Metanoia“ albumą Chrisas Vilniuje pristatys jau vasario pabaigoje

Visas IAMX albumas „Metanoia“, kuriame yra ir šis „North Star“ singlas, yra kelionė į muzikanto vidinius išbandymus siekiant nugalėti lėtinę nemigą. Galiausiai atlikėjas nugalėjo šią ligą iš Berlyno persikeldamas į saulėtąjį Los Andželą.

„Sprendimas pakeisti geografinius namus suteikė naujų jėgų“, – pasakoja jis. Albumo rašymas naujoje aplinkoje padėjo IAMX išaiškinti savo gyvenimo tikslus ir nurodė naują kryptį, kuria jis nori eiti muzikaliai.

„Naujame albume su daugiau elektroninio skambesio grįžau prie IAMX esmės – vienas žmogus, vienas kambarys, vienas kompiuteris. Taip viskas prasidėjo prieš daug metų ir tame buvo mano kūrybos grožis“.

Kartu su naujuoju singlu „North Star“ IAMX yra pasiruošęs versti naują kūrybos puslapį: „Šiuo metu jaučiuosi atgimęs, protingesnis, ramesnis. Išties daug dirbau, kad iš savo gyvenimo išvaryčiau piktybinius žmones, grįžčiau prie kūrybos – dabar esu toks laimingas, koks nebuvau jau daugybę metų“.

IAMX pasirodys gyvai su įspūdinga grupe „LRT Opus Gyvai“ renginių serijoje menų fabrike „Loftas“ jau vasario 29 d.