Lietuvoje koncertuos duetas Hang Massive

Hang Massive – drąsiai improvizuojantys stiprūs profesionalai, subtiliai jaučiantys erdvės energetiką, gebantys įtraukti klausytojus į teigiamas vibracijas. Šių vaikinų muzika įdomi tiek mažesnių susiėjimų žmonėms, tiek ir tiems, kurie jau seniai pamilo hang’ą, tiek ir jo sekėjams, kaip Didžiojoje Mados savaitėje Milane.

Hang’as – muzikos instrumentas, gimęs jau XXI amžiuje, tačiau iš senų senovės turintis savo garso atmintį. Pasak legendos, hang’as gyvavo jau prieš kelis tūkstantmečius, tačiau jo magiško skambesio paslaptis ilgiems metams buvo prarasta ir tik 2000 metais hang’as buvo atrastas iš naujo.

Šio instrumento skambesys gali priminti ir arfą, ir vargonus, ir fortepijoną, ir gitarą, ir varpelius ar netgi žmogaus balsą. Hang būgnas, dar vadinamas rankinis būgnas, iš išorės primena skraidančią ateivių lėkštę, o išgauti garsą iš jo galima įvairiais būdais: groti pirštų galiukais, delnu arba jo kraštu. Šis unikalus mušamasis muzikos instrumentas susideda iš dviejų metalinių pusrutulių, o svarbiausia, kad nėra jokių taisyklių, kaip su juo groti. Viskas ko reikia, tai rankos ir meilė muzikai.

Hang Massive duetas jau pakerėjo visą Europą ir Ameriką. Danny Cudd ir Markus Offbeat jau šešis metus groja drauge ir sėkmingai gastroliuoja po visą pasaulį. Šiais metais išleistas ilgai lauktas naujas albumas, nauji Hang Massive projektai su pasaulinėmis scenos žvaigždėmis kiekvienoje šalyje sulaukia savo klausytojų. Drauge su grupe auga ir pasirodymų apimtis.

Spalio 12 d. Vilniuje vyksiantis koncertas yra turo, pristatančio naują albumą, dalis.