Tęsiasi festivalio „Masters of Calm“ koncertiniai vakarai

Molėtų rajone esančioje „Auksinėje girioje“ jau šeštąsyk vyksta liepos 20 dieną prasidėjęs ir iki pat liepos 30-osios besitęsiantis sveikos gyvensenos festivalis „Masters of Calm“, kuriame kviečiama ne tik atsipalaiduoti, atgauti jėgas, pailsėti gamtos prieglobstyje bei dalyvauti įvairiose paskaitose, bet ir leisti magiškus vakarus gyvos muzikos koncertuose.

Festivalio scenoje, papuoštoje „Transcendental spirit“ komandos dekoracijomis bei šviesos instaliacijomis, savo instrumentus bei balsus praeitą savaitgalį jau virpino publiką šokdinęs senegalietis Ndioba su grupe, iš kelionių po tolimus kraštus sugrįžęs ir savo albumą „Namai“ darsyk pristatęs duetas Kamanių šilelis, elektroakustinę muziką grojančios grupės Whalesounds bei Tomorrow Inshallah.

Pirmadienio vakarą veiksmas trumpam persikėlė į miško sceną, kurioje perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ atstovai ne tik grojo įvairiais tradiciniais vakarų Afrikos instrumentais, bet ir pravedė stovyklautojams afrikietiškų šokių pamoką.

Esant lietingesniems orams festivalio koncertai persikelia į salę po stogu. Antradienį čia savo unikaliu balsu ir autorinėmis dainomis stovyklautojus džiugino Eglė Sirvydytė, o trečiadienio (liepos 26-osios) vakarą į mistinio garso koncertą kviečia kvartetas Sound Mystery festivalio dalyvių laukia gongai, tibetietiški ir krištoliniai dainuojantys dubenys, šamaniški būgnai, fleitos, dambreliai ir kitų pasaulio instrumentų garsai.

Ketvirtadienį (liepos 27-ąją) į koncertą kviečia grupė Navadvipa, sanskritu atliksianti mantras ir badžanus (indiškas meilės giesmes). Dainuos ir gros Vytautė Pupšytė, Laimonas Jančas, Paulius Adomėnas ir Nojus Jurkus.

Penktadienį (liepos 28-ąją) į kolumbietiškus šokius kvies Parranda Polar. Neseniai išleistu debiutiniu albumu „Mucho Frio“ vaikinai įrodė – grupės kuriama kumbija gali sėkmingai pasakoti apie karštį, kokio lietuviškas klimatas dar nematė. Tropinį klimatą ant scenos grupė kuria akordeonu, perkusija, bosine gitara ir balsais.

Šeštadienį festivalio muzikinę dalį užbaigs organiški, sklendžiantys ir kosminiai Mick Pedaja kūriniai. Populiarus elektroninės bei akustinės muzikos kompozitorius, dainų autorius ir atlikėjas iš Estijos teigia, kad jo muzikos paskirtis – skleisti šilumą ir ramybę klausytojams. Jo įkvėpimas – gamta, žmonės, ir pats gyenimas, labiausiai motyvuojantys kurti. Šimtus tūkstančių perklausų internete sulaukusios populiariausios jaunojo kūrėjo dainos jau žinomos kaimyninėse Baltijos šalyse, tačiau dar neatrastos Lietuvoje. Mick Pedaja jau yra išleidęs 3 albumus “Ärgake EP” (2014), “Hingake / Breathe” (2016) ir “Laniakea” (2017). Subtilūs elektroniniai ritmai, šviesios kūrinių harmonijos ir unikalus atlikėjo balsas – esto Mick Pedaja vizitinė kortelė. Tuo įsitikinti festivalio lankytojai galės liepos 29-osios vakarą.

Festivalis „Masters of Calm“ vyksta „Auksinėje girioje“ (Molėtų rajone). Atvykti galima vienai, dviem, trim, keturiom ar penkiom dienom arba tik į pasirinktą koncertą. Dienomis vyksta paskaitos, o koncertų pradžia 21:15

Daugiau informacijos: www.mastersofcalm.lt
Facebook prieiga: https://www.facebook.com/mastersofcalm