2017 July

Lietuvoje koncertuosiančios Feist gyvenimą keitė talentingi vyrai

Jau už savaitės, rugpjūčio 7 d., Trakų pilies kieme pirmą kartą pasirodys subtilioji atlikėja Feist. Ilga scenine patirtimi pasigirti galinti dainininkė klausytojams nuolat dovanojo ne tik savo kūrinus, bet taip pat prisidėdavo prie kitų garsių projektų, kurių atsiradimą lėmė ne kas kitas, bet jos kelyje sutikti talentingi vyrai.

“Fluff festival” 2017 – hardcore piligrimų meka

“Fluff Fest” – kasmetinis hardcore ir visko kas telpa šio stiliaus rėmuose (emo, power violence, punk, crust) muzikos festivalis vykstantis 100 kilometų nuo Prahos, Rokycany miestelio aerodrome. Kiekvienais metais čia groja mažiau ar daugiau žinomos grupės. Grupių tiek daug, kad dažniausiai norint pamatyti vieną pasirodymą, tenka praleisti kitą, arba lakstyti tarp scenų.

Hamakai, gyvas garsas ir Ulrich Schnauss: „Yaga Gathering“ Ramybės scena

Sparčiai artėjančio muzikos ir menų festivalio „Yaga Gathering“ organizatoriai tikina: šiame renginyje bus galima ir kokybiškai atsipūsti. Sudarinėjant chillout stiliaus muzikos programą, pirmenybė buvo teikiama gyvam garsui, o muzikantai savo atliekamą elektroninę muziką papildys klasikiniais instrumentais. Erdvė poilsiui Praeito amžiaus […]

Foals padėjo išlaisvinti lietuvišką sceną nuo „tėvų roko“

Jau pirmadienį Vilniuje koncertuosiantys „Foals“ pakeitė ne tik britišką roką – jų įtaka ypač stipri ir lietuviškoje alternatyvioje muzikoje. Grupių „Without Letters“, „jauti“, „Timid Kooky“, „Deeper Upper“ ir „Condor Avenue“ nariai reflektuoja kaip „Foals“ įrašai ir koncertai padėjo jiems atsiverti į modernią gitarinę muziką.

Kanuose ovacijomis palydėtas Šarūno Barto „Šerkšnas“ atkeliauja į Lietuvos kino teatrus

Apie karo Ukrainoje poveikį pasakojančio „Šerkšno“ („Frost“) lietuviška premjera įvyks rugpjūčio 18-ąją. Pripažinto režisieriaus filme vaidina Prancūzijos kino ikona Vanessa Paradis bei garsus lenkų aktorius Andrzejus Chyra. Tačiau pagrindinius vaidmenis sukūrė debiutuojantys jauni lietuvių aktoriai. Bartas, bene ryškiausias lietuviško kino […]