2017 August

Menininkės Ragnos Bley rengiamas degustacijos ir skaitymo vakaras „SUPERBODY SWEET“ „Editorial“ erdvėje

Rugsėjo 7 d. 19 val. „Editorial“ projektų erdvėje (Latako g. 3, I aukštas, Vilnius) vyks menininkės Ragnos Bley rengiamas degustacijos ir skaitymo vakaras „SUPERBODY SWEET“. i. Pastaba apie tą žavingą nuotrauką, kurioje admirolai Blandy ir Lowry kartu su spinduliuojančia moterimi […]

Tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis pristato pilną programą

14-asis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis Vilniuje šiemet vyks rugsėjo 21 – spalio 1 d., vėliau persikels į Klaipėdą ir Ukmergę (spalio 6-8 d.). Festivalyje bus parodyta apie 30 dokumentinių filmų; pristatytos pagrindinė ir specialioji programos, dvi autorinės retrospektyvos, dokumentikos programa vaikams. Festivalio rengėjai sudarydami programą kaip visad didžiausią dėmesį skyrė autorinei kūrybinei dokumentikai.

„Loftas Fest“ – techno scena ir šokiai iki ryto

Rugsėjo 8-9 d., jau šeštus metus Vilniaus Naujamiesčio rajone vyksiantis urbanistinis muzikos ir menų festivalis „Loftas Fest“, šiemet visus kviečiantis su šūkiu, kad miestas turi akis ir ausis, kai „Loftas“ atveria duris, muzikos gerbėjų nenuvils. Šiais metais festivalyje muzika skambės net penkiose scenose. Viena jų – dedikuota techno muzikos gerbėjams.

15-tasis “Skaņu Mežs” pasiklydimas garsuose

Šiemet šiuolaikinės eksperimentinės ir avangardinės muzikos festivalis “Skaņu Mežs” vyks 15-tąjį kartą. Kaip jau įprasta pastaraisiais metais, pagrindinė programa spalio 13-14 dienomis numatoma muzikhole “Daile”, o atidarymo renginys spalio 6 d. vyks meno muziejuje “Riga Bourse”. Festivalį nemokamu renginiu pradės […]

Pažintis su protoląstelėmis – biolaboratorija su Brian Degger

“Protoląstelės yra pirminės molekulinės globulės, jungiamos cheminių procesų, aplinkoje atsirandančios veikiant fizikos dėsniams.”* Protoląstelės yra be galo intriguojantys „organizmai“. Jos turi gyvų organizmų savybių, tokių kaip ląstelių dalijimasis, sintezė, chemotaksis. Biologiškai protoląstelės atvaizduoja galimą gyvybės atsiradimo procesą, taip pat membranų–baltymų sąveikos procesą.