Orkestras namuose

Kur ne kur Vilniaus pogrindyje jau matyti ir girdėti muzikantai susibūrė į Homechestrą ir pavasariui išaušus dovanoja savo pirmąją, šiek tiek minorinę (bet ne tik) dainą „Sad Cruisers“, patiekiamą kartu su savo rankų darbo video klipu.

Homechestra šaknyse – Dominyka ir Rokas, arba „Rok&Dom“, prieš kelerius metus itin jaukiai suskambėjo, išleidę albumą „Žemė Dabar Sukas Ratu“. Duetas užaugęs į trio prisijungus mušamiesiams per porą metų spėjo susilaukti nemažai klausytojų dėmesio. Pakoncertavę nuo akustiniams koncertams pritaikytų sofų iki industrinių Loftų sušildant David‘o Lynch‘o mūzos Chrysta Bell pasirodymą, įsibėgėjęs ansamblis ėmė ir nutilo. Tačiau, viskas gerai, kas baigiasi gerai. Tylą nutraukia štai tokie pirmosios kolektyvo dainos žodžiai:

Intruders and stoppers, give upers, sad cruisers in streets, they‘re walking together alone and forever confused.“

Sad Cruisers apie mus visus, pasimetusius“, sako Dom. „Sad Cruisers apie mus visus, dreifuojančius ir besikalatojančius“, sako Rok. Sad Cruisers – apie mus – akustiškai ir tiksliai, su žemiausiais dažniais pastiprinta ritmo sekcija (Kipras ir Šarūnas) tęsia Rok&Dom pradėtą homecore žanro tradiciją. O žiūrėdami video klipą, ala meninę karaokę, šią dainą galima išmokt dainuot kartu.

Pirmasis Homechestra suskambėjimas šį šeštadienį drauge su po pasaulį besiblaškančiu duetu GONSOFUS 20h, Vilniuje, klube „Turgus“