2018 March

Orkestras namuose

Kur ne kur Vilniaus pogrindyje jau matyti ir girdėti muzikantai susibūrė į Homechestrą ir pavasariui išaušus dovanoja savo pirmąją, šiek tiek minorinę (bet ne tik) dainą „Sad Cruisers“, patiekiamą kartu su savo rankų darbo video klipu. Homechestra šaknyse – Dominyka […]

Švedų muzikos žvaigždė Lykke Li: „Žinojau, kad ateis mano diena“

„Jei manote, kad Skandinavijos popmuzika paviršutiniška, pasiklausykit Lykke Li“, – ragina BBC muzikos kritikai. Šios švedės dainos pasakoja nelaimingos meilės istorijas ir atskleidžia itin asmeniškus jos išgyvenimus. Gegužės 29 d. Vilniaus koncertų salėje „Compensa“ suplanuota pirmoji jos viešnagė Baltijos šalyse. O kol kas siūlome susipažinti su šia jautria ir niekada nepasiduodančia asmenybe.

„Negirdėta Lietuva“ – muzikinė S. Petreikio dovana Lietuvai

Šiais metais, minėdami Lietuvos valstybei svarbias datas, džiaugdamiesi Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiu daug kalbėjome apie Lietuvą, lietuvius bei lietuviškumą. Tačiau ką apie Lietuvą būtų galima papasakoti bei pasakyti, jei visa tai tektų išreikšti garsu? Savitą atsakymą į šį klausimą pateikia neseniai pasirodžiusi Sauliaus Petreikio kompaktinė plokštelė „Negirdėta Lietuva“.

„Sengirės“ režisierius Mindaugas Survila: „Tris paras medyje laukiau pelėdžiukų šokio“

Sąvartyno, kurį kino režisierius Mindaugas Survila prieš daugiau nei šešerius metus filmavo savo „Stebuklų laukui“, jau nėra. Kas žino, kiek truks, kad Lietuvoje neliktų retų gyvūnų ir paukščių, kuriuos jis užfiksavo savo naujajame dokumentiniame filme „Sengirė“. Beje, kaip ir pačios sengirės…

Sparčiai augantis „Open House Vilnius“ grįžta

Išskirtinius sostinės architektūros objektus kartą per metus atveriantis festivalis „Open House Vilnius“ dar niekada nebuvo toks didelis. Jau balandžio 28–29 dienomis vilniečiai ir sostinės svečiai turės galimybę visiškai nemokamai iš vidaus patyrinėti net 62 skirtingų stilių ir laikmečių Vilniaus pastatus, kurie paprastai yra sunkiai prieinami visuomenei.