Tilto namų festivalis vasarą ir vėl atidarys su aktualia alternatyvia muzika

Birželio 2-3 dienomis „Downtown Forest“ hostelio pievose, Vilniuje vasarą vėl atidarys Tilto namų festivalis. Šiandien jo organizatoriai dalinasi geromis naujienomis ir skelbia ilgą atlikėjų sąrašą.

Jame – „Vilniaus Energija“, „Garbanotas Bosistas“, „Abudu“, „Fingalick“, „MIGLOKO“, „Parranda Polar“, „Džiazlaif“ ir „Kabloonak“, savaitgalio vakarais lipsiantys į pagrindinę festivalio sceną. Kita, ne mažiau svarbi muzikinė dalis – dieniniai koncertai hostelio garaže bei pavėsinėje. Mažose scenose žadama sutalpinti skirtingiausius muzikos žanrus.

Dienos koncertų metu pasirodys Šarukas Joneikis (grupės „Garbanotas Bosistas“ vokalistas), eksperimentinio roko duetas „Mekas duo“, būgnininkas ir elektroninės muzikos kūrėjas Vladas Dieninis, atlikėjas „Martin Wall“, Pijus Džiugas Meižis („Munpauzen“) su garsais iš moduliarinio sintezatoriaus, šių metų konkurse „Tamsta Garažas“ sužibėję „Avis Rara“. Vieša paslaptis – ant scenos lips ir klasikinės muzikos atstovai, ir vaikų ukulėlių ansamblis.

„Smagu, kad jau antrus metus viename festivalyje galima išgirsti beveik visas aktualiausias alternatyvios lietuviškos muzikos grupes. Dar smagiau, kad šiais metais išgirsim ir sintezatorius, ir violončeles, o dieną roko grupių atlikėjai ims į rankas akustines gitaras ir pasirodys mažu, jaukiu sąstatu. Stengiamės sukurti savotišką bendruomenės atmosferą, kur atlikėjai, nulipę nuo scenos, liktų klausyti kitų. Pavyko pernai, pavyks ir šiemet“, – pasakoja Gabrielė Tamutytė, muzikos agentūros „Tilto namai“ vadovė ir viena iš festivalio organizatorių.

Šiemet festivalis plečiasi ne vien į muzikos pusę. Vaikų ir tėvo dieną bus galima atšvęsti dalyvaujant įvairiose dieninėse veiklose. Lankytojų laukia pop-up kirpykla, garso generatorių dirbtuvės, komiksų ir iliustracijų kioskas, ukulėlių treniruotės, improvizuoti dainų tekstų skaitymai, vieša sporto treniruotė, šachmatai. Projektas „Ką žmonės dirba“ festivalyje pristatys trumpus pokalbius su muzikantais, o maisto dizaino studija „Less Table“ surengs kūrybines maisto dirbtuves.

Festivalio metu veiks turgus, bus galima išsikepti savo atsineštų gėrybių ant hostelio grilių. Lankytojai ypač laukiami su šunimis – jiems taip pat bus paskirtas atskiras šventės kampelis, kurį jo sumanytojai vadina tiesiog šunų baru.

Atidaryti vasaros Paupio gatvėje kviečiami ne tik sostinės gyventojai. Svečių iš kitų miestų bei šalių visą savaitgalį lauks „Downtown Forest“ hostelio kambariai. Vienas iš festivalio sumanytojų, hostelio „Downtown Forest“ vadovas Benas Terekas pasakoja: „prisimenant pernai metus, labai laukiame antrojo Tilto namų festivalio. Emocijos, muzika ir žmonių šypsenos iki šiol gyvena mūsų širdyse. Šiemet stengsimės būti dar geresni ir svetingesni kiekvienam. Mums didelis džiaugsmas būti šio festivalio dalimi. Ir ko gero, vieninteliu hosteliu, gal net pasaulyje, kurio durys yra taip plačiai atvertos muzikai ir laisvei.” Festivalis – draugiškas šeimoms, todėl vaikai iki 7 metų į renginius bus įleidžiami nemokamai.

Susipažinti su festivalio garso takeliu dar prieš jam prasidedant vilniečiai kviečiami ant dviračių. „Gegužės 2-ąją, likus lygiai mėnesiui iki festivalio, visus nepažįstamuosius, o taip pat ir Tilto namų draugus kviesime registruotis į muzikinį pasivažinėjimą, sėsti ant dviračio ir leistis nešamiems po Vilniaus miesto gatves kartu su festivalio grupių garsais“, – sako Tilto namų festivalio komanda. Naktinio žygio pradžia – Tilto g. 29, gegužės 2 d., 23 val. vakaro.

Išankstinių renginio bilietų ieškokite čia:

https://tickets.paysera.com/lt/event/tilto-namu-festivalis

Renginys internete:

https://www.facebook.com/events/158219398209941/