Saulės Noreikaitės „Soliarinė meditacija” rezidencijoje galerijoje „101” Kaune

Lapkričio 30 d., penktadienį per pietų pertrauką 12-13 val. ir gruodžio 3 d., pirmadienį po darbo 18-19 val. vyks menininkės Saulės Noreikaitės vedama „Soliarinė meditacija” VDU Menų galerijoje „101” Kaune (Muitinės g. 7). Visą savaitę iki „Soliarinės meditacijos” Saulė Noreikaitė veikia atviroje studijoje, kviesdama lankytojus užeiti kasdien 12-19 val. ir susipažinti su rezidencijos procesu. Įvykiai yra nomadiškos projektų erdvės „Kabinetas” rezidencijos programos „Kenksmingas laisvalaikis/Toxic Leisure” dalis.

„Soliarinė meditacija” žada pakrauti energija, atgaivinti, suteikti dozę vitamino D ir padėti jaustis harmonijoje su savo kūnu ir mintimis. Ši meditacija suteiks šansą dalyviams mintimis gauti saulės energijos, ir sukurs nepakartojama patirtį, kai žiemos metu saulės spinduliai lies dalyvių odą ir pakraus kūnus ypatingai šviežia energija.

Menininkė Saulė Noreikaitė kūryboje sujungia žinias ir patirtis įgytas studijuojant bei tyrinėjant vizualųjį meną ir šokį. Savo video kūriniuose, jungiamuose su performatyviais elementais, dalyvaujamuosiuose performansuose ir/ar instaliacijose kūrėja naudoja įvairius metodus, komunikacijos formas, susijusias su kūnu, kūniškumu ir fiziniu sąmoningumu ar susivokimu. Pastaruosiuose kūrybiniuose darbuose menininkė bando atsakyti į klausimą, ką reiškia turėti, naudotis ir rūpintis fiziniu kūnu technologizuotame dvidešimt pirmajame amžiuje. 2018 m. Saulė Noreikaitė baigė bakalauro studijas Hagos Karališkojoje meno akademijoje Nyderlanduose, šiuo metu gyvena ir dirba daugiausiai gimtajame mieste Kaune.

Projektų erdvė „Kabinetas“, po keliaujančios įvykių programos Europoje, atsiliepė į Vytauto Didžiojo universiteto Menų galerijos „101“ kvietimą reziduoti Kaune. Iki 2019 m. sausio mėn. vyksianti programa tema „Kenksmingas laisvalaikis/Toxic Leisure“, kuruojama Vaidos Stepanovaitės, leis bendradarbiauti su skirtingų kūrybinių sričių atstovais, įtraukiant vaizdus, garsus, kvapus, tekstus, ir kt. į viešą tyrimą. Iki š. m. gruodžio 11 d. „Kabinetas“ perima ir „Instagram“ paskyros „@galerija101“ valdymą. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.