“La Casa del Obrero Mundial”

„Nė nemanykite, kad kada nors dar grįšiu į Meksiką. Negaliu pakęsti būti šalyje, siurrealesnėje, nei mano paveikslai“ – taip pasakė Salvadoras Dali po savo pirmojo apsilankymo šalies sostinėje – ir negrįžo.

Užtat Muk grįžo ir po metų važinėjimosi amerikietiškais kalneliais per gyvenimą, gimė „La Casa del Obrero Mundial“. Radijo laida-koliažas pavadintas pagal vieną iš dažnai Muk mindomų gatvių, kuri savo ruožtu pavadinta pagal 1912 m. Įsikūrusi anarchosocialistinį darbininkų sindikatą. Verčiant iš ispanų kalbos, „La Casa del Obrero Mundial“ reiškia „Pasaulio statybininko namai“. Iš pradžių sumanymas buvo kurti laidą ispaniškai, bet nuspręsta, kad užteks ir kai kurių autentiškų inkliuzų, o esminę laidos kalbą palikti anglų, kad daugiau pasaulio piliečių galėtų klausytis ir suprasti.

Taigi, nuo šiol Cashmere radijuje ir Ore.lt. – kasmėnesinė dozė įrašų iš vieno didžiausio ir tankiausiai apgyvendinto miesto gatvių ir kitų kampelių, interviu su vietiniais kūrėjais bei, kaip visada, muzikiniai deimančiukai iš Muk skrynelės. Su realia meile – iš siurrealaus Meksiko!

La Casa del Obrero Mundial is Muk’s monthly show on the Berlin based webradio Cashmere Radio produced in collaboration with Ore.lt. 

To find out more shows check www.cashmereradio.comCashmere Radio has an open studio policy and streams from an old industrial building in Lichtenberg. Feel free to get in touch when in Berlin to visit the studios.’

“OreCast” laidų archyvą gali rasti čia