Gyvenimo pamokos su Šaltmira

Vieta: J.Jablonskio 3, Griškabūdis

Laikas: Liepos 28d., 3:33h – 11:11h

Šiais interneto laikais trūksta žmogiško ryšio, tiesioginio kontakto. Neužtenka vien tik apsikeisti žinutėmis soc.medijose, neužtenka tik FaceTime’inti and peržvelgti Instagram stories, norisi tiesioginio patyrimo, noris matyti žmogaus veidą ir akis kai kalbam, noris jausti energiją. Tad šiuo renginių ciklu orientuojuosi į komunikaciją. Visiems mums kartais sunku būna šioje srityje, bijom kalbėti ir būti ne taip suprasti, nuvertinti ar nuteisti. Tad noriu sukurti saugią zoną būti savimi, ir ne kur kitur, o Griškabūdyje. Kviečiu atvykti ir gyvai socializuotis. Dalintis savo istorijomis, be baimės, be gėdos, atsiverti, išsipasakoti, dalintis atradimais ir nusivylimais, paslaptimis ir pasiekimais. Mums labai trūksta suvokimo, kad patirtys kurias turime, yra bendražmogiškos. Dažnai užsidarom savo galvoje ir galvojam, kad tik mums vieniems kas nors nesiseka, kad tik mes vieni kažko nežinom, nemokam, nesuprantam, kad tik mes vieni turim kažkokių ydų ir silpnybių. O kai susitinka, kaip pirmą kartą per ‘Gyvenimo Mokyklos’ renginį čia, Griškabūdyje, pasipasakojam, atrandam, kad pasirodo, ne aš čia toks vienas su savo rūpesčiais, kad visi mes turim kažkuo panašių patirčių. Ir tas žinojimas ir dalinimąsis išlaisvina, padeda suprasti, kad visi mes galim keistis, ir kad niekas nėra prarasta. Kiekvieną dieną naujai pradedam ir galim apsivalyti ir galvą ir širdį nuo sunkumų, ir tą galim daryti paprasčiausiai per pokalbį, per bendravimą, sutikę panašius į save žmones.

Buvo, kad atvyko svečių kurie ir nenorėjo apie save pasakoti, suprantu, nėra lengva. Tai niekas ir nespaudžia, jei nori, atvažiuok, ateik, pabūk kartu. Jei norėsi papasakoti savo istoriją – pirmyn. Anąkart sėdėjome visi prie laužo, kepėm zefyrus, ir sakiau susirinkusiems, kad ką papasakosim, tai tą ir skausmą sudeginsim ugnyje. Iki nakties užsikalbėjom, taip buvo gera po to. O dieną buvom prie ežero, piknikavom, dar ir bbq party turėjom. Tai žodžiu, yra ką veikt.

O dar tą dieną bus Griškabūdyje didžiausia miestelio šventė, metų šventė! Oninės! Galėsim nueit į koncertą, gros ‘Orkestras’, ‘Balius’, ‘Poliarizuoti stiklai’, ‘Vega’, Rebelheart’, nuo septynių vakaro, tai neliūdėsim tikrai. O vidurnaktį dar ir fejerverkų žada, tai iš viso – triumfas.

Kaip ir anąkart, priminsiu, kad mes čia bandom atsikratyti priklausomybių, tai paprašysiu apsieiti su gaiviaisiais gėrimais, pieno kokteiliais, galėsim susiplakt ledų kokteilių šiaip, gera mintis.

Tai kolkas tiek, na, bbq party tai suneštinis, kas grybų, kas zefyrų, visi pasidalinsim.

Galim čia paderint nakvynę, kam labai reikia, yra kažkiek vietos mūsų namuose, sugalvosim.

Jei dar yra kokių klausimų tai rašykit:

info@gyvenimo-mokykla.com

Šį kartą filmuoti ir fotografuoti nedraudžiama. Galima atvykti su gyvūnais ir vaikais. Kas dar, galima ir nuo ryto čia būti, galit atvykti pasavanoriauti, padėti pasiruošti, morališkai ir dvasiškai. Aš čia būsiu visą dieną.

Tai iki pasimatymo!

Eglė Tamulytė – Šaltmira

Facebook: https://www.facebook.com/events/520810358661661/

Organizuoja pelno nesiekianti organizacija

Asociacija ‘Šaltmiros gyvenimo mokykla’

Renginį ir mūsų veiklą paremti galite:

https://gogetfunding.com/gyvenimomokykla/

arba

Paypal: info@gyvenimo-mokykla.com

GYVENIMO-MOKYKLA.COM

Eglė Tamulytė – Šaltmira yra gerai žinoma Lietuvoje kaip Vytės, moteriškos Lietuvos herbo versijos, autorė. Šis jos darbas tapo Nacionalinės Emancipacijos dienos Lietuvoje simboliu. Eglė yra baigusi grafikos studijas Vilniaus Dailės Akademijoje, o šiuo metu ten pat ruošiasi apsiginti magistro laipsnį. Jos kūryba pasaulyje skleidžiama po Šaltmiros (Shaltmira eng.) slapyvardžiu. Jos darbai pastebėti ir įvertinti įvairiomis premijomis ir stipendijomis. 2014m. Ji laimėjo ‘PIN dienos’ premiją ir pirmąją vietą, kaip geriausia grafikė. 2016m. Jai buvo suteikta Lietuvos Kultūros tarybos stipendija vykdyti projektui ‘Kosmogenezė’. Tais pačiais metais Eglė tapo prestižinės Ary Stillman premijos laureate. 2017m. Lietuvos Respublikos kultūros ministerija Eglei suteikė meno kūrėjos statusą. Per paskutinius penkis metus E.T.-Šaltmira surengė daugybę parodų ir performansų, kūrybinių dirbtuvių ir koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir Berlyne, Londone, Niujorke, Paryžiuje, Romoje, Atėnuose, Amsterdame, Los Andžele, Las Vegase, Majamyje, Bogotoje, Meksiko mieste, taip pat Kanarų salose, Serbijoje, Švedijoje bei Šveicarijoje. Eglė sėkmingai verčiasi kaip menininkė pardavinėdama savo paveikslus kolekcionieriams, dalyvaudama meno projektuose ir rezidencijose, koncertuodama ir kaip tatuiruočių meistrė. Po ilgų metų užsienyje Eglė parsikraustė gyventi į savo gimtąjį miestelį Griškabūdį ir nusprendė čia užsiimti pelno nesiekiančia veikla, įkūrė asociaciją ‘Šaltmiros gyvenimo mokykla’, kurios tikslas yra dalintis gyvenimiška patirtimi su vietiniu jaunimu, suaaugusiais ir svečiais, propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir užsiimti meno terapija.

Daugiau apie Eglės Tamulytės šaltmiros projektą galima rasti internete:

Facebook: @GyvenimoMokyklaNews

Instagram: @Gyvenimo_Mokykla_News

Savanoriškai ‘Gyvenimo mokyklos’ veiklai finansuoti Eglė sukūrė fondą, kuriam galima aukoti internetu:

https://gogetfunding.com/gyvenimomokykla/

Fotografė Chana Dizon. Berlynas. 2019.

Eglė Tamulytė – šaltmira su savo darbais savo studijoje Berlyne. 2019

Apie autorę internete:

Instagram: @shaltmira

Facebook:
https://www.facebook.com/Shaltmira.ART/

YouTube:

https://www.youtube.com/user/shaltmira/videos

Svetainė:

SHALTMIRA.COM