2019 July

Vilniaus kontekstai’19

Nuo 2019 m. liepos 29 d. tris savaites (iki rugpjūčio 18-os) Vilnius prisipildė autoriniais tekstais ant tripusių lauko reklamos stendų. 22 autoriai projektui „Vilniaus kontekstai“ sukūrė tekstus, esė, eilėraščius ar sentencijas. Vilnius buvo, yra ir bus neišsenkantis inspiracijos šaltinis, tapo […]

Ministry of Echology: ,,Čia daugiau nei fone skambantis ,‚regiukas“. Mes rimtai!“

Trečiąjį albumą šiuo metu rengiantys vilniečiai „Ministry of Echology“ pristato neseniai pasirodžiusį vaizdo klipą bei kviečia į artėjančius koncertus pajūryje ir sostinėje. Bemaž dešimtmetį puoselėdami reggae ir dub muziką ministrai ieško būdų, kuriais geriausiai pavyktų perteikti tai, kas yra šios […]

„Pinegrove“ scena festivalyje „Yaga Gathering 2019“

Čežanti samanų paklotė, medumi bliaukiantis oras, sapnų gaudyklės pynėse visam savaitgaliui paklydęs dronas – į tokį pasaulį šaukia „Pinegrove“ scena. Joje šiemet pasirodys daugybė visame pasaulyje pripažinimą gavusių atlikėjų, tarp kurių – pirmą kartą Lietuvoje viešintys Peter Broderick, Phurpa, Karsten Pflum, Modulshtein ir jau kelią į festivalio lankytojų širdis spėję prasiskinti Circular.

Naujo Igno Jonyno filmo „Nematoma“ plakatas ir tyzeris

Filmo „Nematoma“ kūrėjai pristatė rugsėjo 20 dieną pasirodysiančio filmo tyzerį ir plakatą. „Nematoma“ – antrasis režisieriaus Igno Jonyno filmas. Pirmasis jo projektas, filmas „Lošėjas” pelnė 6 Sidabrines gerves ir buvo pripažintas geriausiu 2014-ųjų lietuvišku filmu. Drauge su filosofu Kristupu Saboliumi antrąsyk rašęs filmo scenarijų, režisierius tikina, jog neo-noir estetikos „Nematoma“ prabyla apie įvairias aklumo formas šiandienos pasaulyje, kuris tarsi iškelia reikalavimą viską pamatyti ir visada būti matomu, o filmo istorijoje persipina nusikaltimo ir tiesos regimybės temos.

Brian Eno „Apollo“ kūriniai Vilniuje – koncertas Mėnulio misijos 50-mečiui

Kultinio muzikos prodiuserio, kompozitoriaus, vizualiųjų menų kūrėjo Brian Eno pristatinėti nebereikia jau seniai. Jis dirbo su tokiais atlikėjais ir grupėmis, kaip „U2“, „Coldplay“, David Bowie, „Roxy Music“, Davidas Byrne’as, „Talking Heads“, „Devo“, Laurie Anderson, Grace Jones, Robert Fripp, „Slowdive“, „Cluster“, James Blake ir daugeliu kitų.