Ministry of Echology: ,,Čia daugiau nei fone skambantis ,‚regiukas“. Mes rimtai!“

Trečiąjį albumą šiuo metu rengiantys vilniečiai „Ministry of Echology“ pristato neseniai pasirodžiusį vaizdo klipą bei kviečia į artėjančius koncertus pajūryje ir sostinėje.

Bemaž dešimtmetį puoselėdami reggae ir dub muziką ministrai ieško būdų, kuriais geriausiai pavyktų perteikti tai, kas yra šios muzikos esmė. „Mes grojam ne „regiuką“. Įkvėpimo semiamės iš senos tirštos aiduose paskendusios dub muzikos, iš didingų dūdų, vaitojančių vargonų, iš tų, kurie ant „riddim’ų dainavo ir „laidojo“ vienas kito garso sistemas kas savaitgalį šokiuose, iš sirenų, iš kūną judinančios ritmikos. Čia daugiau nei fone skambantis „regiukas“. Mes rimtai!“, – pasakoja grupės narys Paulius Burakas.

Grupėje šiuo metu kuria ir groja septyni muzikantai: Martynas Gailius (būgnai), Rokas Jasiūnas (bosinė gitara), Alanas Gurinas (gitara), Paulius Burakas (klavišiniai ir garso efektai), Dominyka Kriščiūnaitė (vokalas), Nerijus Laukaitis (trombonas, melodika) ir Elena Neniškytė (vokalas).

Vienas iš būsimo albumo, kurį “Ministry of Echology” planuoja išleisti šį rudenį, kūrinių „Them Tell Me“ jau pasiekė klausytojus birželį. Tai daina, primenanti apie prasmę ir pasitikėjimą. „Kai užsisuka galvoj dalykai, daug klausimų ir nuvargsti, ateina ponia Šviesa ir, atsisėdus į pasąmonę, saugo žadėdama, kad visi keliai veda šviesos kryptimi. “ – dalinasi grupės vokalistė Dominyka. Vaizdo klipas šiai dainai nufilmuotas jau berods paskutines savo dienas skaičiuojančiuose Vilniaus Profsąjungų rūmuose.

Liepos 31 dieną grupė „Ministry of Echology“ kviečia į savo koncertą Vilniuje. Prie geležinkelio bėgių esančioje baro „Peronas“ erdvėje „Parkas“ grupė pasirodys jau antrą kartą. Aukštas stogas ir geri atsiminimai iš praėjusių metų koncerto lėmė praktiškai vienbalsį ministrų sprendimą dėl koncerto “Parko” erdvėje.

„Ministry of Echology“ įsibėgėjusios vasaros proga taip pat kviečia net į tris koncertus pajūryje. Liepos 27 dieną grupė gros Klaipėdos festivalio „Jūros šventė 2019“ renginyje „Piknikas Bhouse“, liepos 28 dieną persikėlę į Neringą koncertuos Nidos muzikiniame bare „Kaštonas“, o rugpjūčio 3 dieną, darsyk grįžę į uostamiestį, dalyvaus festivalyje „Klaipėda Sound“.

Daugiau informacijos apie grupę „Ministry of Echology“:

https://www.facebook.com/ministryofechology/

http://www.reggae.lt/moe/

https://www.instagram.com/ministryofechology/