shishi rudens keliones užbaigs festivalyje „BUSH” Budapešte

Šeši pasirodymai, trys kelionės ir trys aplankytos šalys – toks ruduo šiemet ištiko grupę „shishi“. Grįžusios iš dviejų turų muzikantės ruošiasi trečiai, svarbiausiai išvykai – lapkričio 15 d. jos gros tarptautiniame muzikos festivalyje – industrijos mugėje Vengrijoje, „BUSH“.

„Kuprinės jau seniai neišsikraunu – toks jausmas, kad tik grįžtam iš turo ir jau ruošiamės kitam. Labai geras jausmas!“, – muzikos ekspedicijomis džiaugiasi grupės gitaristė Giedrė.

Savo kūrybą spalį muzikantės pristatė Lenkijos miestuose Lodzėje, Torūnėje, Gdanske ir Varšuvoje, o lapkritį pradėjo atidarydamos lietuviško kino festivalį Berlyne „Litauisches Kino Goes Berlin“.

„shishi yra užmezgus gražią draugystę su lenkų grupe „Fertile Hump“. Praktiškai kiekviena išvyka į Lenkiją dabar – kaip garantuotas susitikimas. Man tas taip patinka! Lenkijoje žmonės išvystę pavyzdingą klausymosi kultūrą, po kiekvieno koncerto išgirsti taiklių komentarų. Berlyne klausovai įspūdingai sudainavo na na na, vos neapsiašarojau“, – įspūdžiais tarp gastrolių dalinasi bosistė Dominyka.

Paskutinis „shishi“ rudens klajonių tikslas –  tarptautinis muzikos festivalis-konferencija „BUSH“ Budapešte, Vengrijoje. Rytų Europos muzikai skirto festivalio jau ne vienerius metus neaplenkia nei muzikos industrijos profesionalai, ieškantys šviežių talentų, nei paprasti muzikos mylėtojai.

„Dabar – į Vengriją. Neseniai besitvarkydama radau vengriškų pinigų. Tai gal čia geras ženklas?“, – sako Dominyka.

Prieš metus grupė jau išbandė sėkmę tokio tipo festivalyje „MENT“, Slovėnijoje, kur surinko sausakimšą salę klausytojų, o namo parsivežė daugybę pagyrų. Nors Budapešte „shishi“ gros tik lapkričio 15 d., teigiamo dėmesio grupei netrūksta jau dabar.

Paties festivalio organizatorių tarp vienuolikos rekomenduojamų išgirsti atlikėjų įrašytas ir „shishi“ vardas. Parodyti dalelę lietuviškos scenos Vengrijai šiemet pakviestas ir kitas atlikėjas iš Lietuvos – „Junior A“. Anksčiau Lietuvą festivalyje yra pristatę grupės „Golden Parazyth“, „ba.“, „Beissoul & Einius“.

Trash, surf, soul, rap muziką grojantis kolektyvas „shishi“ susikūrė prieš tris metus. Į rankas pasiėmusios instrumentus, kuriais anksčiau niekada negrojo, muzikantės Dominyka Kriščiūnaitė (bosas, vokalas), Giedrė Nalivaikaitė (el.gitara, vokalas) ir Elena Neniškytė (būgnai, vokalas) 2018-ais metais pristatė debiutinį albumą „NA x 80“. 2019-aisiais, o šiuo metu tarp kelionių ir repeticijų ruošiasi naujo, antrojo albumo leidybai ir pristatymui.

Artimiausia proga išgirsti „shishi“ – Vilniuje, lapkričio 23 d., „Kablyje“. Čia merginos apšildys atlikėją Tomą Sinickį.

Daugiau apie „shishi“: www.facebook.com/shishiband