2019 November

Šiuolaikinio meno centro renginių ciklas „Rasės pokalbis“

Antradienį, gruodžio 3 d. 18:30 val.: Anos Vaz filmų programa Pristatome trijų Brazilijos menininkės-kino režisierės sukurtų trumpametražių filmų programą, du iš kurių sukurti bendradarbiaujant su kitais autoriais – Tristanu Bera ir Julienu Creuzetu. Daugiau informacijos apie filmus. Šeštadienį, gruodžio 7 d. […]

Cezario pjūvis Motinai

Galbūt pastebėjai Vilniaus gatvėse juodai baltus plakatus su užrašu “You will be recorded”? Lapkričio pradžioje į virtualią redakcijos pašto dėžutę įkrito laiškas nuo… Motinos, kuriame rašoma: “Paleidom neseniai singlą iš savo naujo albumo. vadinasi “Caesarean Section”. Aštrus ir intensyvus “pjūvis” sudomino, sutarėme dėl interviu – mūsų eteris atviras naujiems dariniams.

Solo Ansamblis ir “Artoffact Records” iš Kanados pristatys naują albumą „Olos“

„Solo Ansamblis skelbia ilgai lauktą žinią – netrukus gerbėjai sulauks antrojo ne tik šalies, bet ir tarptautinei rinkai skirto albumo „Olos“, kurį išleis Kanados leidybinės kompanija „Artoffact Records“. Albumas vinilo ir CD formatais pasirodys 2020 m. vasarį, o didįjį pristatymo koncertą atlikėjai surengs kovo 20 d.

Anastasijos Sosunovos paroda „Baris, kuris pats pasivedžioja”

Nuo lapkričio 23 d. Kogo galerijoje (Tartu, Estija) veikia lietuvių menininkės Anastasijos Sosunovos paroda „Baris, kuris pats pasivedžioja” („Barry Walking Himself”). Anastasija Sosunova pastebi, kad apgyvendintose vietovėse vyksta įvairiausios keistenybės. Pasitelkdama šiuolaikinius mitus ir istorijas iš realaus gyvenimo, kaip kad […]

Protingiausio pasaulio žmogaus, šiuolaikinės poezijos tėvo ir „International Booker“ laureato knygos

Moteriškoji kontrkultūros klasiko Charleso Bukowski atsvara, šiuolaikinės poezijos ir laisvųjų eilių tėvas, protingiausiu laikomas pasaulio žmogus ir „International Booker“ premijos laureatas. Tokia kompanija iki metų pabaigos pasieks Lietuvos skaitytojų lentynas. Leidykla „Kitos knygos“ iki gruodžio pabaigos lietuviškai pirmą kartą išleis amerikiečių rašytojos Lucios Berlin novelių rinkinį, 200-sioms amerikiečių poeto Walto Whitmano gimimo metinėms skirtą jo poezijos rinktinės „Žolės lapai“ leidimą, fiziko Stepheno Hawkingo paskutiniąją knygą „Trumpi atsakymai į sudėtingus klausimus“ ir vengrų rašytojo, apokaliptiškojo László Krasznahorkai romaną „Šėtoniškasis tango“.