Šiuolaikinio meno centro renginių ciklas „Rasės pokalbis“

Antradienį, gruodžio 3 d. 18:30 val.: Anos Vaz filmų programa

Pristatome trijų Brazilijos menininkės-kino režisierės sukurtų trumpametražių filmų programą, du iš kurių sukurti bendradarbiaujant su kitais autoriais – Tristanu Bera ir Julienu Creuzetu. Daugiau informacijos apie filmus.

Šeštadienį, gruodžio 7 d. 16 val.: Sudano kino klubo filmų peržiūra (kartojimas). Daugiau informacijos apie filmus.

Sekmadienį, gruodžio 8 d. 16 val.: Pakartotinė naujausio meninkės ir kino režisierės Gerdos Paliušytės filmo „Nevermore“ peržiūra. Daugiau informacijos apie filmą.

Antradienį, gruodžio 10 d. 18:30 val.: Anos Vaz filmų programa (kartojimas)

Antradienį, gruodžio 17 d. 17 val. Vilniaus dailės akademijoje: Susitikimas su JAV performanso menininku Keyonu Gaskinu

Trečiadienį, gruodžio 18 d. 18:30 val.: Keyono Gaskino performansas Šiuolaikinio meno centre. Trumpai apie menininką.

Renginių ciklo metu iki šiol pristatyti Lietuvos autorių darbai ir surengta diskusija apie tai, kodėl Lietuvos kontekste sunku kalbėti apie rasę, ir kaip tai atsispindi Lietuvos menininkų kūriniuose. Taip pat pristatytas dokumentinis filmas apie Sudano kino grupę „Kalbant apie medžius“ („Talking About Trees“, rež. Suhaib Gasmelbari, 2019). Būsimuosiuose renginiuose rasės tema ativeria plačiau apirėžiant globalius kontekstus ir grįžtant prie klausimo, kodėl ji svarbi kiekvienam iš mūsų. Plačiau apie renginių seriją.

Iliustracija: kadras iš Anos Vaz ir Tristano Beros filmo „Filmas, atsiimtas“ (A Film, Reclaimed, 2015). Vaizdas pasiskolintas iš: https://terremoto.mx/