Timid Kooky išvyksta į turą po Europą

Grupė „Timid Kooky“ pradeda tolimiausią ir ilgiausią koncertinį turą savo karjeroje – šiandien, surengę išlydėtuvių koncertą Vilniuje, grupės nariai lapkričio mėnesį savo kūrybą pristatys Lenkijos, Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos ir Ispanijos roko muzikos gerbėjams.

„Labai laukiam turo, kurio metu visam pasauliui demonstruosim roko muzikos stiliumi paremtas kompozicijas, sukurtas Lietuvoje“, – teigia grupės nariai.

Pagrindinis, beveik keturias savaites truksiančio „Timid Kooky“ turo tikslas – muzikos festivalis-konferencija „Monkey Week“ Sevilijoje, Ispanijoje. Keturias dienas vykstančiame festivalyje, kuriame susirenka daugybė muzikos industrijos profesionalų iš viso pasaulio, „Timid Kooky“ šiemet bus vieninteliai Lietuvos atstovai.

Dalyvavimas tokio tipo festivalyje grupei „Timid Kooky“ – ne naujiena. „Timid Kooky“ jau anksčiau sėkmingai prisistatė panašaus tipo festivaliuose – „MENT“, Slovėnijoje, „Spring Break“,Lenkijoje, „Liverpool Sound City“, Jungtinėje Karalystėje ir kituose.

„Mintys apie šią išvyką neretai yra lydimos smarkaus susijaudinimo, kylančio dėl to, jog neišvengiamai teks palikti Lietuvą ilgiau, nei to gali norėti žmogus“, – emocijomis prieš itin svarbų turą dalinasi grupės nariai.

Tolimą atstumą iki Sevilijos, miniautobusu įveikti nusprendę „Timid Kooky“ nariai pakeliui surengs koncertus Lenkijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Prancūzijoje. Tiesa, šiose valstybėse „Timid Kooky“ koncertuoja ne pirmą kartą.

Intensyvų laikotarpį „Timid Kooky“ nariai pradės jau šiandien, lapkričio 6 dieną, koncertu legendinėje Vilniaus erdvėje „XI20“, o lapkričio 30 dieną, vos grįžusi į Lietuvą, trijulė pasirodys Alytuje, bare „Fenix“. Abiejuose koncertuose Lietuvoje kartu ant scenos lips grupė „EGOMAŠINA“.

„Prieš išvykdami iš Lietuvos surengsime koncertą kartu su jaunimo pamėgtu kolektyvu „EGOMAŠINA“. Siekdami atkreipti dėmesį į opias nūdienų socialines bei ekologines problemas grupės nariai telefonu kreipiasi į savo auditoriją, kviesdami „sėsti prie vairo“ (angl. „jump into the drivers seat“), taip skatindami jaunąją kartą būti aktyviais problemų sprendimo dalyviais, o ne pasyviais stebėtojais. Ne be pagrindo čia pasirinkta ir komunikacijos priemonė – telefonas – tapęs neatskiriama tūkstantmečio vaikų kultūros dalis”, – kolegas pristato grupė „Timid Kooky“ ir kviečia susitikti koncertuose.