Vilniuje lankysis kylanti house muzikos žvaigždė iš Tel Avivo

Penktadienį Lietuvoje pirmą kartą lankysis ir gyvai pasirodys iš Izraelio kilusi, šiuo metu Berlyne reziduojanti Dj’ė DASCO, kurios muzika tokia pat spalvinga, kaip ir jos asmenybė.

Tiek muzikoje, tiek ir asmeniniame gyvenime DASCO (tikras vardas Dasco Cohen) akcentuoja įvairovę, todėl jos muzikinis stilius kupinas dažnai netikėtų bei įdomių atspalvių. Dasco drąsiai maišo house, disco, techno, afro, tribal ir acid stiliaus muziką. Atlikėja teigia, kad jos kūrybai taip pat didelę įtaką daro ir vintažinis iš Detroito bei Čikagos priemiesčių kilęs house bei tokie žanrą apibrėžiantys kultiniai muzikantai, kaip Larry’is Heardas, Theo Parrish’as ir „Underground Resistance”.

Dasco – tarptautiniame šokių muzikos pasaulyje sparčiai populiarėjanti Dj’ė, kurios pasirodymai garsėja nuoširdumu, ryškiomis emocijomis bei klubinėtojus pakylėjančiais garsais. Vienas iš didžiausių DASCO pomėgių – ieškoti retų, išskirtinių įrašų, kuriuos atlikėja šokių muzikos mylėtojams sugeba pateikti unikaliai, jai vienai būdingu būdu. Trindama ribas tarp skirtingų stilių, maišydama retus ir kartais netikėtus kūrinius, grodama atvira širdimi, atlikėja siekia sukurti ilgalaikius ir betarpiškus ryšius su savo klausytojais.

DASCO muzika domisi nuo ankstyvos vaikystės, kuomet mokėsi groti vargonais ir būgnais. Šios žinios dar ir dabar jai suteikia pranašumo ieškant savito skambesio tarptautinėse šokių aikštelėse.

Debiutavusi 2017 m. su albumu, kurį pristatė „Rawax” įrašų studijos dukterinė kompanija „Housewax”, o vieną iš remiksų sukūrė Čikagos house muzikos aristokratas Boo Williamsas, savo novatorišku garsu DASCO traukia vis daugiau ir daugiau klausytojų ir šokėjų iš viso pasaulio.

Sparčiai kylančiai house muzikos žvaigždei 2019 m. buvo kaip niekada sėkmingi. DASCO pasirodė tokiuose klubuose, kaip „Watergate”, „://about blank”, „Motion”, „Tresor”, „The Block Club Tel Aviv”, festivaliuose „Under The Bridge Open Air” Helsinkyje, „Big Love” Prancūzijoje, o šį penktadienį koncertuos naujame klube Vilniuje „Pamella”. Šiuo metu Dj’ė planuoja netrukus išleisti antrąjį albumą, kuriame tarp kitų kūrinių skambės ir „Trinidadiandeep” bei Anthony Nicholsono remiksai.

Informacija apie renginį: https://www.facebook.com/events/428125794809358/

DASCO:

https://www.discogs.com/artist/6043543-dj-dasco

https://www.facebook.com/dj.dasco

https://www.instagram.com/dj.dasco/