Keturios Ryto pristato albumą ir kviečia į pokalbį su savimi

Naujas vardas Lietuvos muzikos scenoje – Keturios Ryto. Alternatyvaus hiphopo atlikėjas klausytojams prisistato asmeniniais išgyvenimais paremtu albumu „(Ne)spalvoti sodai“.

Pasak Keturios Ryto pseudonimu pasivadinusio Marijaus Kazlausko, dešimties dainų leidinys – kelerių praėjusių metų jo gyvenimo retrospektyva, savianalizė, supratimo ir vėl pamiršimo, kas gero ar blogo išmokta iš tų įvykių, pasakojimas.

„Šis albumas – savotiškas gyvenimo veidrodis. Spalvoti sodai – tai susitaikymas su savimi, su kitais, laimė, namai, žodžiu – įsivaizduojama idilė, – pasakojo Marijus. – (Ne)spalvoti sodai – tai bandymas rasti tą idilę. Tačiau gyvenimas toks jau yra, kad jos ieškant darai daug klaidų, daug faktorių priklauso ne nuo tavęs, o galiausiai supranti, kad tie nespalvoti sodai ir yra spalvoti.“

Idėja pasivadinti Keturios Ryto ir įrašyti albumą Marijui kilo gyvenant Didžiojoje Britanijoje, kurioje jis praleido penkerius metus. Iki tol jis Lietuvos hiphopo mėgėjams buvo žinomas kaip grupės „8’as Maršrutas“ narys.

Apie trejus metus trukę albumo įrašai prasidėjo Jungtinėje Karalystėje, o baigėsi Vilniuje, į kurį jis grįžo 2018-ųjų rugpjūtį. „Tas laikas, kol buvo įrašinėjamas albumas buvo pilnas ieškojimų, laimių, nelaimių, didelių pokyčių, – sakė atlikėjas. – Aš visada rašau tiesą ir daug asmeniškumų, tik dažnai leidžiu sau perspausti, kad išgaučiau norimą jausmą ar nuotaiką.“

Albume skambančioms dainoms muziką kūrė gerai Lietuvos alternatyvios elektroninės muzikos gerbėjams pažįstami kūrėjai – IJO, Vaiper ir Deep Shoq. Taip pat prie jų prisijungė Marijaus gimtojo miesto, Mažeikių, atstovas Convee ir klaipėdietis Mp3.

Atlikėjo teigimu, daugelio jų pavyzdys ir entuziazmas paskatino jį galiausiai įgyvendinti seną svajonę ir pagaliau išleisti solinį albumą. „Kai aplink tiek daug kuriančių žmonių, daug galimybių įrašinėti, kolaboruoti, būtų nuodėmė neišnaudoti tokių galimybių“, – teigė jis.

Debiutinį Keturios Ryto albumą „(Ne)spalvoti sodai“ galite išgirsti čia:

https://juodasauksas.bandcamp.com/album/ja004-keturios-ryto-ne-spalvoti-sodai