2020 February

Corona-post-punk eksportas iš Italijos Soviet Soviet – Vilniuje

Saulėtoji Adrijos jūros pakrantė turi, ką pasiūlyti, ne tik planuojantiems atostogas, bet ir vertinantiems kokybišką gitarinį skambesį. Tuo jau kovo 14 d. galės įsitikinti į italų post-punk trijulės „Soviet Soviet“ koncertą klube „Kablys“ susirinkę klausytojai. Aštrūs gitarų rifai, ryškios boso linijos, energingi būgnų ritmai ir ilgesingas vokalas – „Soviet Soviet“ vizitinė kortelė, neišvengiamai išprovokuojanti palyginimus ir su pačiais žanro pionieriais „Joy Division“.

John‘s Shower Band pristato debiutinį albumą „Shampoo“

„John‘s Shower Band“, Simonas Krukonis, Kazimieras Krulikovskis, Vainius Indriūnas ir Jonas Filmanavičius, pristato savo debiutinį albumą „Shampoo“. Talentingi jaunosios kartos kūrėjai kūrybiniu procesu užsiiminėjo beveik metus. „Albumas yra viso mūsų kūrybinio laikotarpio atspindys. Jame yra ir agresyvių, ir liūdnų, ir […]

„Umbra“ – plasnojančių rankų kelionė paskui savo šešėlius

Ar žinote, kas yra drugelio efektas? Tai – chaoso teorijos metafora, teigianti, kad mažiausių pradinių veiksmų trikdžiai sukelia ilgalaikius globalius pokyčius. Štai 1982 m. Tbilisyje, Gruzijoje, lėlių teatro aktoriai, pristigę pinigų, pradėjo tobulinti ir net sukūrė originalią rankų šešėlių teatro formą. Po bene 40-ies metų ir eilės netikėtų susitikimų, vasario 27 d., 19 val.

Mobili šiuolaikinės skulptūros paroda „Dabar. Kitur“

Galerija (AV17) jau penktus metus pristato mobilią Lietuvos šiuolaikinės skulptūros kūrėjų parodą, kuri š. m. kovo – gegužės mėnesiais apsilankys trijuose Pietų Lietuvos regiono miestuose: Vilkaviškyje, Alytuje ir Prienuose. Šį kartą jungtinėje parodoje „Dabar. Kitur” savo kūrinius pristatys devyni Lietuvoje puikiai žinomi šiuolaikiniai skulptoriai: Nerijus ir Andrius Erminai, Jonas Aničas, Marija Šnipaitė, Rafal Piesliak, Tauras Kensminas, Algis Kasparavičius, Rimantas Milkintas ir Danas Aleksa.

„Naktinė naktis“: 12 valandų miego garso fluiduose

Kolektyvinis miegas primena pižamų vakarėlius, miegą mokyklos aktų salėje, arba, kitoje spektro pusėje – paslaptingas, psichodelines bakchanalijas. „Naktinė naktis“ nėra nei vienas iš jų. 12 valandų trukmės koncerte skambės dvylikos skirtingų žanrų muziką tyrinėjančių, kuriančių, kolekcionuojančių muzikantų, garso menininkų, didžėjų ir kompozitorių specialiai šiam renginiui paruoštos muzikinės programos, pritaikytos miegui.