Eglė Sirvydytė – naujas albumas bei sceninis vardas Purnamasi Yogamaya

„Nors būtų galima sakyti, kad albumą kūriau dvejus metus, tikriausiai iki jo keliavau visą savo gyvenimą“, – sako dainininkė Eglė Sirvydytė kovo 27-ąją išleisianti naują albumą „Oh My Beloved“. Dar viena, ne mažiau svarbi žinia – atlikėja keičia sceninį pseudonimą – nuo šiol savo kūryba ji dalinsis „Purnamasi Yogamaya“ vardu.

Muziką ir visas būsimo albumo kūrinių aranžuotes pati parašiusi „Purnamasi Yogamaya“ pasakoja, jog naujas kūrybos etapas neša paprastumo, švelnios širdies ir turtingos vidinės tikrovės žinutes. Šios albumo dainos skamba net trimis kalbomis – lietuvių, anglų bei sanskrito.

Albumas „Oh My Beloved“, pasak kūrėjos, yra kreipimasis į mylimą, į mylimus. „Tai – albumas apie meilę, pačią giliausią, jautriausią ir galingiausią jėgą, jungiančią laikinąjį ir amžinąjį laiką, jungiantį kiekvieną sielą su gyvenimu ir jo prasme. O kiekviena daina – tai kelionė: po prisiminimus, širdies suvokimus ir šventąsias vietas“, – pasakoja „Purnamasi Yogamaya“.

„Kaip kad bėgant laikui nebesinori švaistyti savojo laiko, energijos ar žodžių, taip ir muzikiniame kelyje, bėgant laikui, vis labiau norisi dainuoti, kurti, mąstyti ir medituoti tik į tai, kas svarbu. Gal todėl šis albumas bus labai paprastas, atviras ir intymus. O kuomet vyks susitikimai ir koncertai, visus kviesiu dainuoti kartu. Nieko nėra gražiau, nei kartu dainuojantys žmonės“, – sako Eglė.

Pokyčius muzikoje ir Eglės kasdienybėje daugiausia lėmė jos paskutiniųjų metų patirtys, susijusios su Indija ir jos kultūra: „kelionės po šventąsias vietas, gyvenimas su bhakti jogais, giesmių ir kirtano klausymasis bei dainavimas perkeitė manąjį pasaulį. Iš tiesų, kiekvieno žmogaus vidinis pasaulis kupinas dainų, melodijų, švelnumo. Tik reikia į jį leistis, jį pažinti. Kaip ir savąją širdį. Apie ją albume ir dainuoju. “

Septyniuose „Oh My Beloved“ kūriniuose atlikėja anglų kalbą unikaliai supina su lietuvių folkloro sąskambiais bei iš Vaišnavų išmoktomis mantromis ir giesmių posmais.

„Šį albumą rašiau laikydama širdy patį didžiausią dėkingumą visiems savo kelyje sutiktiems Mokytojams. Visiems, kantriai mane mokiusiems – vaikščioti, kalbėti, dainuoti, groti, mylėti, pažinti, kurti, rūpintis, suprasti. Jiems ir skiriu šias dainas. Kiekviena albumo daina – tai mažytė malda Dievui ir nuolanki padėka už dovanas visiems mylimiems“, – pasakoja dainininkė.

Lietuvos publikai Eglė Sirvydytė yra žinoma kaip elektorininės muzikos projekto „mmpsuf“, alternatyvios muzikos grupės „KURAK“ narė. Atlikėja taip pat aktyviai dirba kaip kompozitorė – kuria muziką spektakliams, bendradarbiauja su kino kūrėjais bei dalyvauja tarptautiniuose tarpdisciplininiuose meno projektuose.

Dainas iš naujojo albumo „Oh My Beloved“ klausytojai visose skaitmeninėse platformose išgirsti galės jau kovo 27 d.