2020 March

Lietuvoje išleista kontroversiška knyga, pradėjusi gyvūnų teisių judėjimą

Australų moralės filosofas Peteris Singeris (gim. 1946) – vienas įtakingiausių mūsų laikų mąstytojų. Jis laikomas gyvūnų teisių judėjimo pradininku, o dėl savo tvirtų įsitikinimų ir dažnai kontroversiškų pareiškimų oponentai jį praminė „pavojingiausiu pasaulio žmogumi“. Lietuviškai pasirodęs garsiausias jo veikalas „Gyvūnų išlaisvinimas“ (vertė Tadas Juras, leidykla „Kitos knygos“) leis Lietuvos skaitytojams susidaryti savo nuomonę.

GINC pristato apleistoje sovietų armijos raketų bazėje filmuotą klipą „Staklės“

Vos prieš kelis mėnesius naują, jau trečiąjį, muzikinį trilogijos albumą „Oneirologija“ išleidęs Gintas Gintas Gascevičius-GINC pristato naują vaizdo klipą. Prieš pat prasidedant karantinui Šiauliuose gimė originalus kūrinio „Staklės“ klipas, jo scenos buvo filmuojamos ne tik Šiaulių valstybiniame dramos teatre, bet ir apleistoje sovietų armijos raketų bazėje.

Purnamasi Yogamaya pasivadinusi Eglė Sirvydytė kviečia klausytis naujo albumo

„Kažkam albumas yra visa ko pradžia. Man – šio etapo, iki šiandien – įprasminimas, padėka. Žinoma, tai ir naujo pradžia, bet tuo pačiu, ir virsmas, tiltas, kažkas, per ką keliauju šiandien, prisimindama, laikydama širdyje – dėkodama ir dainuodama“, – šiandien išleidusi naują albumą džiaugiasi dainininkė „Purnamasi Yogamaya“ (Eglė Sirvydytė).

Dokumentinis „Užjūris“ neigia stereotipus apie filipinietes

Namų kino platformose iki balandžio 2 d. vykstančio „Kino pavasario“ programoje, kaip ir kasmet, ryškūs aktualijas atliepiantys ir prie garsių asmenybių priartinantys dokumentiniai filmai. Apie nykstančias rūšis šaržuojant žmoniją kalbama „Paskutinis patinas Žemėje“ (The Last Male on Earth), prisiminti 1957 […]

Lopšinės ir vakarėlis iki ryto – Black Water pristato antrąjį albumą

Elektroninės muzikos duetas „Black Water“ pavasarį pasitinka naujienomis – kovo 27 d. vilniečiai pristato naują albumą „Past Present Future“. Kaskart siekiantys stebinti savo gerbėjus šįkart „Black Water“ juos pakvies į nenuspėjamą muzikinę kelionę, atskleisiančią ir romantišką jų pusę su lo-fi bei IDM skambesiais, ir tamsią meilę techno, ir netgi visiškai netikėtą duoklę drum’n’bass stiliui.