Kovo 11-osios proga – „Lietuva brangi“ interpetacija

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga atlikėjai GON ir Kotryna Stasikėlė pristato šiuolaikišką dainos „Lietuva brangi“ versiją. Duetas savo kūryboje apjungia vokalizuoto skambesio, elektronikos ir beatbox žanro elementus.

„Savo patriotiškumą išreiškiu prisiliesdama prie tokių lietuviškų kūrinių“ – pasakoja Kotryna Stasikėlė. Pasak dainininkės ir muzikos kūrėjos, dažnai dirbant su privačiais, uždarais renginiais, kuriuose dalyvauja tik tam tikras žmonių ratas, daugybė sukurtų kūrinių lieka tik akimirka tarp renginio sienų. Ne viską norisi ten palikti. Kai kurios dainos sukurtos gyvuoti ilgiau ir plačiau. Kūrinio paleidimas į platesnius muzikinius vandenis yra ir savotiškas savęs įprasminimas.

„Išgirdus iš Kotrynos, kokį kūrinį reikės interpretuoti akimirkai sustingau“ – prisimena beatbox‘eris ir elektroninės muzikos prodiuseris GON (Žygimantas Gudelis). Atlikėjas pasakojo, jog muzikiniame procese buvo jaučiama ypač didelė atsakomybė istoriškai svarbiai dainai, o šį jausmą sustiprinimo žiūrovų elgesys pirmą kartą pristatant kūrinį gyvai – nuo pat pirmųjų sekundžių minia pakilo nuo kėdžių ir pagarbiai klausėsi gyvai atliekamos interpretacijos. Tas momentas mus paskatino padovanoti šį kūrinį Lietuvai kovo 11-osios 30-mečio minėjimo proga.

„Džiaugiuosi mūsų kūrybiniu duetu, mūsų susidirbimu, judėjimu viena kryptimi. Pradėjome nuo visiško nulio. Turėjome pasistatyti santykius, bendro darbo modelį. Susikūrėme savitą muzikinę pajautą, visiškai tik mums dviems būdingą muzikos pateikimą. Širdžiai brangiais dalykais norisi dalintis plačiai“ – teigia Kotryna.

Muzikos kūrėjai bei atlikėjai sėkmingai realizuoja savąsias idėjas ir grupėje „OKATA“, kurioje moderniai interpretuojamas Lietuvos bei užsienio tautų folkloras. Išleistuose dviejuose albumuose susipina daugiabalsiškumas, elektronika bei beatbox‘o garsai.