Naujasis Abudu klipas – apie absurdą ir lengvumą krūtinėje

„Abudu“ pasidalino nauju savo kūriniu „Lieju Kartybę“ ir jam skirtu muzikiniu klipu. Tai yra pirmasis kūrinys iš birželį planuojamo išleisti antrojo grupės albumo.

Jau ne pirmą kartą šaltuoju metų laiku grupė užsiėmė kūryba, atsisakydama visų koncertinių pasiūlymų ir susikoncentruodama į naujus kūrinius.

 

„Pirmajį dainos posmą pradėjau rašyti galvodamas apie savo grupės narius, nes jie yra ir geri mano draugai, su kuriais augau nuo pat paauglystės. Norėjau įamžinti mūsų kelią iki dabar – potyrius grojant kartu, kartu padarytas klaidas, išgyventas baimes ir laimėjimus. Priedainis gimė iš supratimo, kad nebegaliu slėptis prieš kitus žmones jei kankina nerimas ir sunkios mintys. Pagalvojęs apie socialinius tinklus, kuriuose visi demonstruoja kaip puikiai gyvena, pajaučiu absurdą ir supratau, kad reikia priimti, išjausti savo liūdesį, o ne slėpti jį. Tuomet pajutau didžiulį lengvumą krūtinėje.“ – apie dainą pasakoja kūrinio autorius, grupės vokalistas Domantas Starkauskas.

Grupė „Abudu“ susiformavo prieš ketverius metus Šakiuose, nuo to laiko išleido albumą „Akys žvyro pilnos“, kelis vaizdo klipus. Žinomiausias grupės kūriniai – „Pavasaris“, „Įkvėpimui“, „Patinka“. Pastaraisiais metais grupė koncertuoja beveik išimtinai soliniuose koncertuose, taip pat muzikos festivaliuose, apšildo į Lietuvą atvykstančias užsienio grupes.

Panaudojęs koncertuose filmuotą ir asmeninę atlikėjų video medžiagą vaizdo klipą sukūrė Matas Petkūnas, režisavęs ir paskutinįjį vaizdo klipą „Vabalas“.