Naujasis miesto festivalis GROM MMXX – griaustinis iš giedro dangaus Taline

Naujasis miesto festivalis GROM MMXX – birželio 12-13 dienomis Taline telks draugėn visus tamsius, atmosferinius, paniurusius, piktus, liūdnus, sudėtingus keistuolius.

Vieni pirmųjų, iš daugelio atlikėjų, savo dalyvavimą festivalyje patvirtino Alcest (FR), She Past Away (TR), Selofan (GR), Cabaret Nocturne (BE), Inter Arma (US), Hexis (DK), ågelle (SE) ir Kannabinõid (EE).

Festivalis vyks unikalioje erdvėje – „Naujuosiuose kūrybos namuose“ (Kopli 93). Bilietų kiekis ribotas, juos galite įsigyti čia.

GROM pristato pirmuosius atlikėjus, pasirodysiančius naujausiame Estijos festivalyje – aštuonios grupės iš aštuonių skirtingų šalių.

Vieni iš labiausiai laukiamų festivalio dalyvių black gaze ir post-black lyderiai, Prancūzijos grupė Alcest, kurie pasirodys po savo išparduoto turo, skirto pristatyti kritikų puikiai įvertintą albumą „ Spiritual Instinct“. Prie jų prisijungs ir Turkijos dark wave duetas She Past Away. Po pastarųjų metų išskirtinių gyvų pasirodymų Taline, kolektyvas pristatys savo naują albumą  „Disko Anksiyete“.

Besislapstantys tamsiuose šešėliuose ir nešantys mirties įkvėptą meilės istoriją, prie festivalio jungiasi ir kolektyvas Selofan iš Graikijos. Būdami vieni iš įtakingiausių savo žanro atstovų jie taip pat atstovauja ir vieną mėgiamiausių įrašų kompaniją „Fabrika records“. Belgų prodiuseris Raphaël de Sauvage elektronikos underground scenoje yra žinomas skirtingais slapyvardžiais jau nuo 1990 m. Tačiau nuo 2013 metų pradėjęs veikti su Cabaret Nocturne kolektyvu užsitarnavo savo vardą.

Inter Arma į festivalį atvyksta iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Jų muzikoje persipina doom, death ir sludge stilius. Savo muzikoje šių žanrų skambesį kolektyvas perteikia per savitą prizmę. Tai itin aiškiai atsispindi jų praėjusiais metais išleistame albume „Sulfur English“. Toliau grupių sąraše į eilę stoja hardcore, black metal, doom ir sludge skambesį savo kūryboje apjungiantis galingasis Danijos kolektyvas Hexis. Praėjusiais metais grupė skersai – išilgai išmaišė pasaulį, nuo Farerų Salų iki Naujosios Zelandijos, ir nuo Kubos iki Mongolijos, per 160 dienų trukusį turą. Hexis kolektyvas Taline pasirodo po trijų metų pertraukos.

Fågelle, Švedijos kolektyvas, tyrinėjantis muzikines sąsajas tarp noise, pop ir poezijos, krebždesių ir didžių emocijų. Šias paieškas kolektyvas pristato savo naujausiame įraše „Helvetesdagar“. Na ir aštuntoji pristatoma festivalio grupė – bauginantis stoner doom ansamblis Kannabinõid iš Estijos. Šis trio išleido puikų albumą, pavadintą „3”, pelniusį apdovanojimą geriausio metalo albumo kategorijoje 2020 Estijos Muzikos Apdovanojimuose.

Renginį po savo stogu glaudžia įspūdingoji ir svaiginanti Kolpu ULM aplinka. Savitu charakteriu išsiskirianti renginio lokacija kuria unikalią GROM MMXX atmosferą. Festivalio tikslas – suteikti kuo geresnius įspūdžius festivalio dalyviams – atlikėjams ir klausytojams. Siekiant tai užtikrinti, į apyvartą išleidžiamas ribotas festivalio bilietų kiekis.

GROM remia Damn.Loud, Sveta Bar, Rada7.ee, ULM, Kärt Hammer, David Kohal, Vita Pictura, Urban Culture Entertainment bei Blow Up That Gramophone.