Purnamasi Yogamaya pasivadinusi Eglė Sirvydytė kviečia klausytis naujo albumo

„Kažkam albumas yra visa ko pradžia. Man – šio etapo, iki šiandien – įprasminimas, padėka. Žinoma, tai ir naujo pradžia, bet tuo pačiu, ir virsmas, tiltas, kažkas, per ką keliauju šiandien, prisimindama, laikydama širdyje – dėkodama ir dainuodama“, – šiandien išleidusi naują albumą džiaugiasi dainininkė „Purnamasi Yogamaya“ (Eglė Sirvydytė).

Albume „Oh My Beloved“ skamba septynios pačios atlikėjos aranžuotos dainos, atliekamos lietuvių, anglų bei sanskrito kalbomis. Sutartinių kodai, folkloro sąskambiai, gilios ir galingos mantros ir giesmių posmai kūrėjos subtiliai supinti į vieną muzikinę kelionę. Jos nuo šiandien galima klausytis Youtube kanale ir visose skaitmeninėse platformose: Spotify, Itunes, Deezer, Pakartot, Google Play ir daugelyje kitų.

„Šis albumas – tai mano labai asmeniškas nusilenkimas Dievui už tokį gražų ir didžiausių širdies dovanų kupiną gyvenimą. Ir tuo pat, švelnus kreipimasis į Jį ir Jo artimus – Vaišnavus ir manąją Swamini Šrimati Radharani, – sako „Purnamasi Yogamaya“. Su nauju kūrybos etapu scenos vardą keičianti atlikėja pasakoja, jog „Purnamasi Yogamaya“ – vardas, kurį Eglė gavo iš savo bhakti jogos mokytojo.

„Purnima sanskrito kalba reiškia pilną mėnulį – vaiskų, auksinį, vėsinantį. Žodis „joga“ mums visiems yra pažįstamas, tačiau galbūt retas žino, kad joga reiškia ryšį, santykį. Pavyzdžiui, žmogus gali turėti tam tikrą ryšį, santykį su konkrečia vieta arba kitu žmogumi. Apskritai, šis nuostabus vardas yra kupinas poetikos, bet juk švelnios poezijos yra kupinas ir kiekvieno vidinis pasaulis, jei truputį atsitraukiame nuo laikinųjų materialiųjų reikalų ir atsigręžiame į dvasios klodus,“ – sako Eglė.

„Nors ir esu užaugusi Vakarų pasaulyje, kur esame linkę pripažinti tik mokslą bei ateistišką pasaulio suvokimą, bhakti joga leidžiasi į kur kas subtilesnius vidinio pasaulio sluoksnius. Tai yra pats giliausias ir pats galingiausias man žinomas mokslas apie meilę, apie meilės esmę, apie patį didžiausią sielos potencialą. Kuomet prisiliečiau prie šios gilios archajinės – šventraščiais, giliomis dvasinėmis praktikomis apipintos kultūros – jaučiausi atradusi tai, į ką intuityviai keliavau jau nuo labai seniai, studijuodama psichologiją ir muziką. Kaip kad egzistuoja mados aukštoji kultūra ar aukštasis menas, taip pasaulyje esti ir aukštoji dvasios kultūra – Gaudya Vaišnavizmas iš tiesų savyje talpina begalinius dvasinių mokslų brangakmenius.“

Albumo „Oh My Beloved“ kūriniams suskambėti padėjo nemažas būrys talentingų kolegų: Augustas Baronas (būgnai), Gediminas Svilas (kontrabosas), Paulius Adomėnas (bosinė gitara), Remigijus Rančys (saksofonas), Aurimas Rimeikis (trimitas), Elena Marcinkevičiūtė (smuikas), Ugnė Gaučaitė (altas), Gaudas Paulius Krištaponis (violončelė), Kornelija Giedrikaitė (violončelė).

„Garsą suvesti ir paruošti padėjo Pranas Gudaitis. Jam esu labai dėkinga už kantrybę, už įžvalgas, pagalbą ir muzikinę draugystę“, – sako atlikėja. Įrašų išleidimą parėmė AGATA (Lietuvos gretutinių teisių asociacija) bei Lietuvos kultūros taryba.

Lietuvos publikai Eglė Sirvydytė dar žinoma kaip elektorininės muzikos projekto „mmpsuf“, alternatyvios muzikos grupės KURAK narė. Atlikėja taip pat aktyviai dirba kaip kompozitorė – kuria muziką spektakliams, bendradarbiauja su kino kūrėjais bei dalyvauja tarptautiniuose tarpdisciplininiuose meno projektuose.

„Purnamasi Yogamaya“ albumas „Oh My Beloved“ internete:

Youtube: https://bit.ly/2JkMog0

Spotify: https://spoti.fi/33Teetg

iTunes: https://apple.co/3bsaqSa

Deezer: https://www.deezer.com/album/135889192

„Purnamasi Yogamaya“ internete: https://www.facebook.com/purnamasiyogamaya/