Trumpametražių filmų scenarijų rašymo rezidencija Kintuose laukia paraiškų

Trumpametražių filmų scenarijų kūrėjai kviečiami išnaudoti karantino namie laikotarpį naujų idėjų vystymui ir teikti paraiškas Baltijos šalių scenarijaus rašymo rezidencijai „Baltic Shorts Residency“. Tai jau antrus metus Kintuose organizuojama trijų savaičių trukmės programa, skirta stiprinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos trumpametražio kino kūrėjų scenarijų rašymo įgūdžius. Rezidenciją rengia lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, kurios veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Birželio 1-19 dienomis vyksiančios rezidencijos metu trys atrinkti režisieriai(-ės) ar scenarijaus autoriai(-ės) turės galimybę rašyti trumpametražio filmo scenarijų konsultuojantis su scenarijaus vystymo ekspertu, lektoriumi Wim Vanacker (Prancūzija). Ilgametę patirtį trumpametražio kino industrijoje sukaupęs W. Vanacker yra tarptautinio Kanų kino festivalio konkursinės trumpametražių filmų programos sudarytojas, Vilniuje vykstančio filmų projektų forumo „Baltic Pitching Forum“ partneris, įvairių kino festivalių, mokymų lektorius bei kūrybinių projektų mentorius.

„Baltic Shorts Residency“ yra vienintelė tokio pobūdžio trumpųjų filmų scenarijų kūrėjams skirta iniciatyva Baltijos regione, o jos reikalingumas ir nauda buvo matomi jau po pirmojo rezidencijos sezono. Praėjusių metų rezidentės, estų režisierės Madli Lääne trumpametražio vaidybinio filmo projektas „Jungle.Law“ po rezidencijos Kintuose buvo atrinktas į 7-ąjį Baltijos šalių trumpametražių filmų pristatymo forumą „Baltic Pitching Forum“ bei tarptautines projektų vystymo dirbtuves „MIDPOINT Shorts“, taip pat šių metų pradžioje gavo nacionalinį finansavimą filmo gamybai.

Baltijos šalių scenarijaus rašymo rezidencija vyks unikalioje vietoje – prie Kuršių marių įsikūrusiame Kintų miestelyje, viešosios įstaigos „Kintai Arts“ kuruojamoje tarptautinių menininkų rezidencijų erdvėje. Rezidencijos vieta yra išskirtinė dėl savo istorinės praeities ir kūrybai įkvepiančios gamtos, tai provincijoje įsikūrusi platforma, kuri skatina pažintį su šiuolaikiniu menu už kultūrinių centrų ir didmiesčių ribų.

Rezidencijai paraiškas gali teikti Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino kūrėjai, kurie jau yra sukūrę vieną profesionalų trumpo metro kino filmą. Priimami vaidybinių ir animacinių filmų projektai ankstyvoje vystymo stadijoje, orientuoti į tarptautinę auditoriją ir kurių trukmė neviršija 30 minučių. Filmų traktuotes ar pirmąsias scenarijaus versijas galima tiekti iki balandžio 22 d. Rezidencijoje dalyvaujantys kūrėjai jos pabaigoje turės pateikti scenarijų į spalį vyksiančio Baltijos šalių trumpametražių filmų projektų pristatymo forumo „Baltic Pitching Forum“ atranką.

Atkreipiame dėmesį, kad rezidencijos organizatoriai atidžiai stebi pasaulinę COVID-19 viruso pandemiją, ir, reaguodama į situaciją, gali pakeisti rezidencijos datą.

Baltic Shorts Residency“ taisyklės: http://bit.ly/BSR2020_Regulations

Baltic Shorts Residency“ registracijos anketa: http://bit.ly/BSR2020_Application