Gintas Gascevičius Ginc pristato 3D animacinį klipą apie akistata su savo baimėmis

Praeitas metus net keturis video klipus pristatęs muzikantas šiandien kviečia pasižiūrėti naują, 3D animacijos darbą “Sienomene”. Tai dar vienas Gintauto Gascevičiaus ir Vilniaus Dailės Akademijos dizaino katedros bendradarbiavimo vaisius.

Pakalbintas Vilniaus Dailės akademijos docentas Marius Žalneravičius papasakojo, kad “kiekvienais metais VDA Grafinio dizaino katedroje III kursui yra suformuluojama nauja DINAMINĖS MEDIJOS projekto užduotis. Pavyzdžiui „Poezijos kūrinio vizualizacija“, „Meilės laiškas“, “Lietuviškos muzikinės grupės kūrinio muzikinis klipas“, „Kultinio kino filmo originalaus dialogo panaudojimas video-animacijos interpretacijai. Šių metų kūrybinė užduotis buvo pasirinkti žymaus menininko paveikslą ir jį panaudoti kaip vartus, inspiraciją naujai istorijai, nebūtinai susijusiai su paveikslo siužetu”

Animacijos autorė Gabrielė Maksvytytė papasakojo, kad animuotai interpretacijai buvo pasirinktas Barnett Newman paveikslas „Onement VI“, sukurtas 1905 – 1970m. Šis paveikslas, kaip ir visi Barnett Newman kūriniai abstraktus, minimalistinis, išlaisvinantis spalvą, todėl animacijoje stengiamasi kuo artimiau paveikslui perteikti visą situaciją. Vaizdo klipe gvildenama egzistencinio turinio tema, kai nuolat persekioja baimės, nepasitikėjimas, tačiau ateina laikas kai prieš jas reikia sukilti ir stengtis, kad jos nevaldytų kiekvienoje situacijoje. Linksmiausia kūrybos dalis, tai istorijos kūrimas, personažų įsivaizdavimas, taip pat 3D programos įvaldymas. Kuriant šią animaciją, pasirinktas 3D vaizdavimo būdas, kėlė daug iššūkių, nes tai mano pirmas, tokio atvaizdavimo tipo kūrinys.”

„Labai įdomu dirbti su jaunais, talentingais nežabotos fantazijos kūrėjais“, džiaugėsi muzikos autorius Gintautas Gascevičius savo pirmuoju darbu su Gabrielę Maksvytytę. “Nerimavau, dar prieš pamatydamas pirmuosius bandymus. Bet kai patyriau, kaip puikiai vaizdas jungiasi su garsu, suteikdami vienas kitam dar daugiau įtaigos ir jėgos, visos abejonės išsisklaidė.”

Tai dar vienas vaizdo klipas pagal pernai išleisto albumo “Oneirologiją” kūrinį.

Gintautas papasakojo, kad šiuo metu ruošią naują projektą ir kad ramus karantininis laikotarpis suteikė puikią proga apmąstyti projekto koncepciją, garsinius ir vizualinius sprendimus.

“Jeigu ir toliau Covid-19 susirgimų taip sparčiai mažės, planuoju startuoti su nauju projektu jau šį pavasarį. Taigi bus ir naujų kūrinių ir naujų video darbų”, pažadėjo G. Gascevičius.